27 Iunie 22

Fostul preot Daniel Balaș a fost CATERISIT. Părintele Patriarh Daniel avertizează clericii din București despre decizie.

Despre geluitul care provoacă sminteală de o bună perioadă de timp am scris și eu în articolul „Pensatul și geluitul „popă cu har” provoacă o mare sminteală în Biserica Domnului”, arătând și câteva mărturii despre acesta publicate pe site-uri sociale.

„"Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala." Matei 18
Băiatul ăsta, de a renunțat singur la preoție, a pus poza de mai jos (autorul se referă la o poză cu o farfurie plină cu mâncare de dulce..) în prima zi de Post, însoțind-o cu multe, multe vorbe grele și judecăți la adresa preoțimii, a bisericii, a oamenilor care postesc, la grămadă.
În altă postare se ia de părintele călugăr Ioan Danci, care a făcut și face bine și milostenie într-un an cât nu facem noi într-o viață, ca să nu mai zic că și muncește de multe ori singur să ridice biserica. Urâte postări are! Brrrr...
Ei și la toate judecățile și smintelile a luat like-uri la greu, foarte multe. Date de oameni care merg la biserică, în jur de 200 si ceva de oameni din lista mea. Unfriend - cu regret m-am despărțit de ei. Am mai lăsat câțiva. Dacă insistă, mă despart și de ei. Sau o pot face ei, dacă vor, după și dacă citesc ce am scris aici.
Că dau like la judecățile la adresa preoților și a BOR, emise de puștiul ăsta care joacă și el un rol și crede că nu-și va lua plata pentru acest rol, nu e problema mea.
De asemenea, știu că nu e nici o problemă pentru ei că le-am dat eu unfriend.
Vreau însă să spun doar că sunt consecventă: cine dă like cuiva care a zis de rău despre Înaltpreasfințitul T, nu vreau să aibă legătură cu mine.
Dumnezeu să ne ierte pe toți și Îl rog să scoată tuturor în cale duhovnicul care să îi facă să înțeleagă unde mai greșesc și ei, ca tot omul.
Cei mai slabi sunt oamenii mândri, care socotesc că își pot fi ei înșiși măsură și că nu le trebuie duhovnic. Le trebuie.” - a scris Cristina Leordeanu.

În luna februarie a acestui an, Arhiepiscopia Tomisului anunța că a primit „numeroase sesizări” cu privire la declarațiile publice ale preotului misionar Daniel Balaș. În consecință, „după o primă analiză a acestora, Permanența Consiliului Eparhial a decis suspendarea acestuia de la slujire”. La finalul lunii mai, preotul Balaș a fost caterisit.

Vineri, 3 iunie, Patriarhul Daniel, care este și arhiepiscop al Bucureștilor, a transmis o adresă către toți preoții din Capitală prin care îi anunța de decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a-l caterisi pe preotul Mihail-Daniel Balaș (începând cu data de 28 mai).

Patriarhul Daniel a decis să comunice preoților această decizie de caterisire pentru ca preotul respectiv „să nu fie primit în comuniune liturgică”. - se arată într-un articol dobrogealive.ro (sursă document).
 
 


Precizăm faptul că în textul de mai sus, Părintele Patriarh face referire la „comuniunea liturgică” referindu-se la slujirea comună în Sfântul Altar a preoților, acest lucru fiindu-i interzis fostului preot Daniel Balaș. Fostul preot păstrându-și calitatea de creștin ortodox, mirean.

Foto: ziuaconstanta.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe