27 Iunie 22

Foc contra foc!

Acum 4 zile un nebun a ucis 19 copii și doi profesori într-o școală din Texas. Poliția a fost criticată rău de tot pentru că a acționat foarte lent, lucru ce a permis atacatorului să realizeze această tragedie.
Totul petrecându-se într-o perioadă în care în America sunt discuții aprinse pe tema armelor cu care sunt inzestrați civilii.
"With 120.5 civilian-owned firearms per 100 people, the United States has the highest rate of civilian gun ownership in the world—nearly double that of the second-place country, in fact." zice wikipedia.
Adică în America sunt mai multe arme decît persoane.
Într-un articol din BBC găsesc următoarea afirmație: In 2020 alone, more than 45,000 Americans died at the end of a barrel of a gun, whether by homicide or suicide, more than any other year on record. The figure represents a 25% increase from five years prior, and a 43% increase from 2010.
Adică în 2020 au murit 45 de mii de americani împușcați, indiferent că a fost sinucidere sau omucidere, record în istorie. Cu 43% mai mult ca în urmă cu 10 ani.
Și cum spuneam, sunt discuții mari în Congresul American pe această temă. Într-un sondaj recent, 52% dintre americani au declarat că vor un control mai strict al armelor, 33% spun că legea ar trebui să rămână la fel, în timp ce doar 11% spun că vor o relaxare. Ceea ce înseamnă că oarecum oamenii Americii s-au cam lămurit că nu prea e de joacă să dai arme în stânga și în dreapta.
Amețiții de pe la noi, dornici de înarmare, vin cu argumentul că persoanele certate cu legea oricum vor face rost de o armă, deci singura șansă să te aperi de ei e să răspunzi și tu cu foc la foc. Dar nu contează și procentele în care se întâmplă ca interlopii să facă rost de arme? Că totuși sunt cei care nu au căile să facă rost ilegal. Și atunci de ce să le punem pe tavă niște obiecte ale uciderii?
Mă rog, in tot acest tumult apare știrea de azi: "Un nou masacru a fost evitat în SUA, după ce o femeie, care deţinea arma în mod legal, a împuşcat mortal un bărbat care tocmai deschisese focul asupra unei mulţimi de oameni în oraşul Charleston, Virginia de Vest"
Adică exact știrea care lipsea din peisaj, exact știrea care să le arunce o bomboană pe tortul suporterilor înarmării.
Să vedem ce mai zice știrea: <Atacatorul, un bărbat de 37 de ani pe nume Dennis Butler, care avea cazier şi mai multe infracţiuni la activ, a fost ucis după ce a încercat să tragă într-un grup de aproximativ 40 de persoane care sărbătoreau o aniversare.
...
O femeie aflată în apropiere, al cărei nume nu a fost făcut public, a tras în direcţia atacatorului şi l-a ucis cu mai multe focuri de armă.  Poliţia a precizat că femeia nu lucrează în cadrul structurilor de forţă ale statului american.
„Este doar o membră a comunităţii noastre care purta arma în mod legal”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Totodată, autorităţile au precizat că nu vor fi dispuse acuzaţii împotriva femeii, care a rămas la faţa locului după incident şi a cooperat cu anchetatorii.>
Băi, nici dacă erau piesele de domino puse cu mâna nu ieșeau atât de bine. Mai convenabil de atât nu există. Adică acea doamnă trecea așa prin zonă și noroc că avea o armă. Dar nu numai că o avea, dar l-a împușcat pe individ atât de bine încât au fost nevoiți ăștia să precizeze că nu e una infiltrată din forțele speciale. Dar nici numele ei nu îl aflăm, deși ar fi o eroină națională teoretic. Apoi, atât de bine s-a informat femeia oarecare încât și-a dat seama înainte atac de intențiile individului.
E vorba aia, oi fi eu prost, dar nici chiar așa.

Autor: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei.
Taguri: foc!, foc, Contra
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe