21 Aprilie 21

Florin Cîțu: „permitem circulația în noaptea de Înviere, preoții să sprijine campania de vaccinare”.

Mârșăvia politică nu are limite, nu are bun simț, nu are omenie, nu ține de legi, ține de interese proprii, de multe ori călcătoare de cadavre ... 

Guvernul ateu al României a fixat în ziua de joi (astăzi), în ziua marii sărbători a Bunei Vestiri în Biserica lui Hristos, fix la orele 11:00, în timpul Sfintei Liturghi, o întâlnire asta a reprezentanților cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte ... lăsând la o parte asta, activenews.ro informează că „imediat după întâlnire, Cîțu a afirmat, potrivit titlului ales de UM Digi TV că „permitem circulația în noaptea de Înviere, preoții să sprijine campania de vaccinare”. Acesta să fie trocul? Și chiar trebuie să ne „permită” el să luăm Sfânta Lumină? Cîțu a susținut că vor fi modificate restricțiile de circulație pentru ca românii să poată participa la slujbele de Paște dar, în același timp, el a menționat că a cerut ajutorul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze împotriva COVID-19.” Treaba asta a „convinsului” este similară, părerea mea, cu instaurarea unei noi dictaturi, cel puțin statală, în mai multe state, poate chiar mondială, bazată pe discriminarea celor care nu sunt vaccinați față de cei cu „pașaport de vaccinat”. Treaba e clară, toate vaccinurile începând din data când au intrat în faza 3 de testare, în jur de 1 ianuarie, timp de doi ani se testează, pe noi, pe oameni...pe toți care se vaccinează, iar cu cât este mai mare numărul celor care se vaccinează, cu atât mai puternice vor fi „argumentele” discriminatoare la adresa libertăților de tot felul ale oamenilor. Vor veni vremuri grele dacă nu vom învăța să spunem nu, să spunem da răspicat, să ne spunem punctul de vedere cu adevărat!

Ca și concluzie: „Pe 9 martie, de Sfinții Mucenici, Dl. Bănescu afirma cu privire la dezbaterea care se declanșase în presă că „Tema imaginatelor restricții de Paști de anul acesta este una momentan ireală, iar cei ce se căznesc să-i confere o artificială consistență, persoane din Biserică sau  din afara ei, au fie un discutabil gust pentru situații limită și conflictuale majore, fie incapacitatea crasă de a învața ceva din trecutul recent. Altfel, cum să te trezești că programezi cu luni înainte restricții imaginabile sau nu?”

Întrebarea rămâne valabilă și azi, la două săptămâni de la formularea ei, și cu cinci săptămâni înainte de Sfintele Paști ortodox, când Învierea va avea loc pe 2 mai.

Sau, altfel spus, Cum să te trezești că programezi cu cinci săptămâni înainte permisiuni imaginabile sau nu?
După cum constatăm din declarațiile oficialilor noștri dragi ne îndreptăm spre o carantină „atipică”, o carantină deja deghizată prin diverse formule savante. Cine ne poate garanta că așa zisa incidență de 6 la mie nu va ajunge din pix în aprilie-mai la 10 la mie? Și-atunci toate planurile enunțate azi rămân doar simple demersuri politicianiste.” - Activenews.ro
 
Sursă foto: playtech.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe