27 Mai 22

Experiențe tulburătoare: „Mama îşi va aştepta fiul ucis în luptă.”

„Războiul se va termina.
Conducătorii îşi vor da mâna.
Mama îşi va aştepta fiul ucis în luptă.
Soția îşi va aştepta soțul iubit căzut la datorie
Copiii îşi vor aştepta pe tatăl care a devenit un erou.
Cine a plătit prețul?” - a scris Popa Nicolae pe un site social, menționându-l pe Mahmoud Darwish ca sursă.

Aceste cuvinte îmi prezintă, pentru a nu știu câta oară, realitatea de război, cinismul din zilele noastre, cretinismul anti și pro Rusia sunt convins că va lovi strașnic în primul rând oamenii simpli, săracii, cei cu adevărate nevoi.
Acum câteva zile am discutat la telefon cu un român din Cernăuți, Ucraina ... situația dramatică acum se trăiește, bogații, cei cu averi și posibilități au ajuns majoritatea de mult în Europa de Vest sau la Hoteluri luxoase de prin România ... săracii însă, încă trag de valize prin Ucraina, România, Polonia sau Republica Moldova. Războiul pornit de „țarul” Putin al Rusiei este o expresie agresivă a unui imperiu contra unei țări mici care dorea mai multă putere decât „vecinul” îi permitea. Este dramatic faptul că în loc „să se lucreze pacea” în aceste zile, săptămâni, Ucraina se adresează agresiv verbal contra multor națiuni, printre care și alianța NATO sau UE! Ultima pe listă a fost Republica Moldova, vezi articolul „Sunt „putinist” dacă mă declar uluit de aroganța și nesimțirea ministrului de Externe al Ucrainei?
Am înțeles, se dorește anihilarea Rusiei, dar cu ce preț? Credeți că „liderii” din tabăra opusă Rusiei doresc să se oprească doar la sancțiuni economice? Când și unde se va opri Putin? Cine credeți că va suferi în Rusia din pricina acestor sancțiuni? Vă spun eu, tot omul de rând, cum în Ucraina tot omul de rând, cel sărac și neputincios suferă. Pentru pretențiile nebune de putere ale unora, suferă nevinovații.
Ieri am făcut câteva poze la un cimitir al eroilor de lângă Sinaia, dezastru. Respectul României pentru eroi se numește „DEZASTRU”!
Pentru ce mor rușii și ucrainienii? Mulți dintre ei sunt rude, ucrainieni și ruși ... se omoară frații între ei pentru putere, declarații controversate, zone de putere militar-politică, influență internațională, joc media ... și în toată această ciorbă cu nebuni, ciorbă în care amestecă de zor Putin, Zelenski, Biden și compania ... mor oameni, mor copiii Ucrainei, mor tinerii Rusiei, se moare!!! În război se moare ... spre mirarea proștilor din presă!

Captură foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe