04 Februarie 23

Există o diferență fundamentală între nevoia de a convinge pe cineva și nevoia de a transmite un adevăr...

Adevărul, fiind deplinătatea cunoașterii și neschimbat în integritatea sa, nu are nevoie să convingă. De aceea Hristos, atunci cînd a fost întrebat de Pilat "ce este adevărul", nu a răspuns nimic. 
Nu așa fac cei obsedați de nevoia de a-i convinge pe ceilalți de dreptatea propriilor convingeri, care pot fi și simple idei ce nu reies din vreo convingere personală, ci doar impun vreo ideologie de moment. 
Agresivitatea împletită cu pedeapsa, care în cazul ideologiilor impuse de stat se formulează în amenzi și privațiuni, sînt semnele clare că avem de a face nu cu adevărul, ci cu o minciună. 
Adevărul este blînd, nu se tulbură și nu se trufește, nu pedepsește și nu se grăbește să se arate, căci natura sa rămîne neschimbată în veci, indiferent dacă este primit sau nu. Pe cînd minciuna este trufașă, amenințătoare, grabnică să se impună, dornică de putere și mereu în mișcare, atrăgînd în iureșul ei pe toți cei care nu iubesc cumințenia adevărului - iar toate acestea pentru că își cunoaște vremelnicia și nimicnicia în fața Adevărului.
Să ne rugăm ca timpul care trece să ne îndepărteze de zilele minciunii pentru a ne duce cît mai aproape de Adevăr. Acel Adevăr care tace atunci cînd este abordat cu trufie, dar Care se descoperă celor smeriți - al cărui nume este Iisus Hristos!
La mulți ani, dragii mei!

Pr. Savatie Baștovoi, Facebook.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe