27 Iunie 22

EXERCIȚIU DE IMAGINAȚIE

Cum ar relata presa de azi cateva batalii celebre ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, daca ar fi platita de nazisti (ceea ce nu e greu sa ne inchipuim!):
Batalia Moscovei: “Rusii ajunsi la capatul puterilor au aparat cu disperare capitala, motiv pentru care ofensiva germana a fost incetinita pentru moment. Inamicul a avut pierderi uriase. Se va relua ofensiva in curand, mai ales ca sunt semnale certe ca Stalin urmeaza sa fie debarcat de la putere de catre anturajul sau dispus la intelegere in folos propriu sau capitulare”.
Stalingrad: “S-au purtat lupte grele de strada in urma carora armata germana a ocupat cea mai mare parte a orasului. Cladirile au fost distruse in totalitate ca urmare a atacurilor aberante ale artileriei ruse asupra constructiilor civile. In final, germanii au decis sa se retraga in afara perimetrului, avand in vedere ca starea orasului a facut ocuparea lui inutila.”
Kursk: “O confruntare care a demonstrat superioritatea tehnologica germana prin care s-a reusit anihilarea unui numar urias de tancuri rusesti, realizate rudimentar”.
Marea Debarcare (dam si una a anglo-saxonilor): “O tentativa de debarcare a unor grupuri de lupta anglo-americane soldate cu numeroase victime din randul atacatorilor. Inamicii sunt inconjurati, capitularea lor fiind iminenta. In randul Armatei germane s-a inregistrat eroism si competenta militara exceptionala. Astfel, in luptele de tancuri sergentul SS Michael Witmann a distrus singur peste 30 de tancuri americane. Din acest motiv, americanii l-au supranumit “Fantoma din Calais”. Sergentul erou a dedicat victoriile sale Fuhrer-ului”
Fata de presa occidentala si romaneasca de azi, Goebbels a fost doar un adolescent teribilist! Asadar, corespondentii si analistii pot umbla cu cioara vopsita mult si bine. Acum ii ajuta mult imaginile editate pe calculator, iar publicul e prostit garantat. Curios lucru, lumea e mai usor de mințit acum, decat in zilele radio-ului!
Kievul (încep să mă îndoiesc că puterea de acolo reprezintă vreo țară sau este numai un megafon transoceanic de transmis ultimele hotărâri venite de „sus”) a condamnat doi soldați pierduți în spațiu pentru crime de război.
Nu discut faptele. Oribile și absolut pedepsibile. Întreb numai din curiozitate:
Cu cine e Ucraina în război?
Chiar nu știu (nu țin minte) să fi declarat război „invadatorului”.
Oricum citesc tot mai mult în presă (și observ cu propria minte, câtă mi-a mai rămas pe umeri) că dacă există un dușman al Ucrainei și al ucrainenilor care să fie vinovat de crime de război împotriva propriulului popor, atunci el trebuie căutat exact acolo de unde pleacă acuzațiile către toată lumea și către nimeni. Un guvern care să vrea cu orice preță să își facă praf țara și să lupte până la ultimul suflet de ucrainean pentru ambițiile altei puteri și altor buzunare nu am mai întâlnit până acum în istorie.

Autor: Jurnalistul Madalin Pribu. / Foto: flickr.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe