13 Mai 21

Evenimente în Egipt: Un creștin care a ridicat singura biserică din oraș a fost ucis

Nabil Habashy Salama a construit singura biserică din orașul Bir Al Abd, oraș din nordul Sinaiului. În vârstă de 62 de ani, acesta a fost răpit de ISIS în urmă cu mai multe luni, iar în urmă cu câteva zile a fost anunțată uciderea sa.

„Într-un material video anterior difuzat de ISIS, Habashy spunea că este ținut captiv în provincia Sinai de 3 luni și 11 zile. El mărturisea că a contribuit la construirea Bisericii Fecioarei Maria din Bir El-Abd și că i s-a spus că este posibil să fie executat deoarece biserica cooperează cu armata în campania împotriva ISIS.

După lansarea videoclipului, fiica lui Habashy, Marina Nabil, a scris pe Facebook “Îmi va fi dor de tine, tatăl meu. Ne-ai făcut mândri în timpul vieții tale cu virtuțile tale și în martiriul tău cu credința ta puternică”.

Creștinii reprezintă 15% din populația Egiptului de peste 100 de milioane de suflete. Potrivit comunității creștine din Egipt, Habashy a fost ținut captiv de milițiile teroriste timp de peste cinci luni. Rapoartele susțin că a fost torturat brutal în acest timp.

Videoclipul de 13 minute, lansat sâmbătă târziu, arată că Habashya fost împușcat de la distanță de unul dintre cei trei oameni înarmați.

Într-un mesaj către „toți cruciații din lume”, militanții au spus „Pe măsură ce ucizi, vei fi ucis și, pe măsură ce vei captura, vei fi capturat”.” - conform avereabisericii.ro .
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe