08 Martie 21

Eutanasierea OAMENILOR este acum LEGALĂ în Portugalia

   Da, adevărul este fix cel din titlu, nu este nimic fals din păcate ... Pagina „Coaliția pentru viață” scrie pe un site social că Parlamentul portughez a adoptat, cu o largă majoritate, un proiect de lege care autorizează ”moartea asistată medical”, care face din această ţară catolică al patrulea stat european, după grupul Benelux, care legalizează eutanasia.

   Conform news.ro, textul de lege a fost aprobat cu 136 de voturi la 78 şi patru abţineri, constând într-o majoritate de voturi ale Partidului Socialist, care le-a dat libertate de vot deputaţilor săi, a unei părţi a deputaţilor Partidului Social Democrat (centru-dreapta) - între care şi Rui Rio, liderul opoziţiei de dreapta -, Blocul Stâgii (extrmă stânga) şi partidului în favoarea drepturilor animalelor PAN.
   Rezultatul acestui vot final, la care publicul nu a asistat în hemiciclu din cauza restricţiilor sanitare impuse din cauza covid-19, părea asigurată în măsura în care mai multe texte în favoarea eutanasiei au fost deja adoptate în februarie de către o majoritate a deputaţilor.

   Sursa mai sus citată spune că „Moartea asistată va putea să aibă loc în instituţii ale serviciului naţional de sănătate sau în orice alt loc ”ales de pacient”, în măsura în care va dispune de ”condiţiile clinice şi de confort adecvate”, prevede legea.”

   Biserica Catolică şi-a exprimat imediat ”indignarea” faţă de o lege care reprezintă un ”recul fără precedent”, într-un comunicat al Conferinţei episcopale.
   ”Medicii nu sunt agenţii morţii!”, a reacţionat Asociaţia Medicilor Catolici portughezi, care l-a îndemnat pe şeful statului să se opună prin veto, pentru ca Portugalia să nu intre în ”grupul nedemn şi minoritar” al ţărilor care au aprobat eutanasia.

Mai multe detalii în articolul: Eutanasia, legalizată în Portugalia de către Parlament

Notă site: Acesta este trendul ateu militant, trendul fără de Dumnezeu ... 
 
Foto credit: diez.md
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe