26 Mai 22

Euharistia și ajutorul Maicii Domnului

În părțile Răsăritului trăia un om  ce avea un copil de șapte ani.
Acesta avea o alta credință și nu iubea pe Hristos ! Într-una din zile, luându-se cu alți copii de-ai creștinilor (cum se întâmplă adeseori), fără să se bage de seamă, a intrat într-o biserică și a primit Cinstitul Trup și Sânge al Domnului, după cum i-a văzut și el pe ceilalți copii că au făcut; că preotul n-a știut, și crezând că e un copil de creștin l-a împărtășit. Iar după ce a luat și anafura, ducându-se acasă, a spus părinților săi.
Atunci tatăl său, ca un vrăjmaș al Lui Hristos ce era, vrând să spele ocara făcută de prunc, după cum socotea ca un rătăcit , a luat nevinovatul copil și l-a aruncat într-un cuptor cu foc, punând încă și alte multe lemne, ca să ardă mai repede.
Avea un suflet groaznic de rău !
Însă Cel ce a păzit neatinși pe cei trei tineri în mijlocul cuptorului haldeilor a acoperit și pe acel binecuvântat copil și nu a ars de focul cel mistuitor, ci ședea în foc ca și cum ar fi stat în rouă, odihnindu-se !
De aceasta auzind maica lui, a alergat plângând, socotind că-l va găsi prefăcut în cenușă.
Însă ducându-se împreună cu alții care se adunaseră acolo, au văzut pe copil stând în mijlocul flăcărilor, nimic suferind; nici îmbrăcămintea, nici perii capului nu erau atinși.
Și după ce l-au scos afară, înspăimântați și înfricoșați, l-au întrebat pe copil  și el a răspuns, zicând:
„Femeia aceea Care este în biserica unde am mâncat Pâine și Vin ,Care ține un Prunc în brațele Ei, ședea aproape de mine și mă acoperea cu haina Ei; și nu s-a apropiat văpaia de mine nicidecum”.
Atunci au înțeles că Preasfânta a fost Aceea Care l-a acoperit, pentru că primise darul Sfintei Împărtășanii.
Astfel, mama copilului , cunoscând credința cea adevărată, a doua oară s-a născut împreună cu pruncul, botezându-se în Numele Sfintei Treimi.
Asemenea încă și alți martori care au fost acolo au crezut în Domnul Hristos, Căruia I Se cuvine slava în veci!  
Amin.
"Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, acoperă-ne pe toți cu Sfântul tău Acoperământ."

Schitul Sfântul Ilie
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe