08 August 22

Este unul din momentele dificile din istorie în care gesturile unor nesăbuiți distrug țări și popoare.

Mie mi-a placut mult "Pe frontul de vest, nimic nou". Este acolo descris fantastic modul in care tineretul german s-a inrolat voluntar sa mearga pe front, pentru ca, apoi, sa descopere ca lucrurile nu-s despre eroism, medalii si defilari, ci despre noroi, sange si moarte.
Ma uita la postarile pustanilor de pe Facebook, ce tari sunt ei, ce le-ar mai trage-o rusilor, ce misto e Zelensky si "Slava Ucraina" scris langa poze de profil cu steagul galben-albastru.
Este unul din momentele dificile din istorie in care gesturile unor nesabuiti distrug tari si popoare.
Stiu sa recunosc nebunia. Nebunia cea molipsitoare, cea care da curajul de a face nefacutele. Baietii si fetele s-au drogat prea mult cu ideea ca e suficient sa vrea si lucrurile se rezolva.
Am scris de ani de zile analize pe teme din astea. Toate ideile pe care le-am enuntat s-au adeverit. Si pe "pandemie", si pe "revolutia *uiei", si pe Colectiv, si pe "salvatorul Basescu", si pe multe alte teme.
Dar cred ca e suficient. E destul. Vreti razboi? Mergeti la razboi! N-aveti decat sa va rupeti gatul!
In definitiv, nici altii nu-s mai presus. Autoritatile din Kiev au impartit 25.000 de automate si 10 milioane de gloante civililor. Si aia se impusca unii pe altii, ca vad peste tot numai sabotori si diversionisti de nu mai poti vopsi un gard ca te aresteaza pe motiv ca semnalizezi inamicului.

Autor: Razvan Bibire, Facebook. / sursă foto: historia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe