01 Decembrie 20

Este oficial: Pelerinajul de Sfântul Dimitrie permis DOAR bucureștenilor

   Aflată încă în funcție, Primarul General Gabriela Firea a aprobat azi protocolul cu Patriarhia Română pentru organizarea pelerinajului în perioada 25-27 octombrie, dar nu vor putea participa decât persoane din București, anunță mai multe surse de știri.

   „Conform Programului intrat în posesia redacției ActiveNews în exclusivitate, Sfintele Moaște ale Ocrotitorului Bucureștilor vor fi scoase din Catedrală și așezate spre închinarea credincioșilor în baldachinul de pe Colina Bucuriei, Duminică, 25 octombrie, la orele 7.00, urmând apoi oficierea Sfintei Liturghii în aer liber, din Altarul de vară dispus în curtea Catedralei. Seara, între orele 18 și 22 va avea lor slujba de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Totodată, EvZ transmite, potrivit informațiilor exclusive ale directorului Dan Andronic, că marți seara a avut loc și o întâlnire între Patriarhul Daniel și premierul Ludovic Orban, la care s-au discutat detaliile necesare pentru marea sărbătoare a bucureștenilor și tuturor românilor. Anterior, unitarianul Ludovic Orban se exprimase categoric împotriva pelerinajului, ceea ce l-a determinat pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei să afirme că "lipsa dialogului interinstituțional" conduce la "un excesiv superior dispreț față de realitate socială imediată".

   În documentul Arhiepiscopiei Bucureștilor semnat din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel de Vicarul Patriarhal Aurel Mihai, se solicită sprijinul Primăriei pentru buna desfășurare a evenimentelor.” - informează Activenews.ro

   Programul manifestărilor îl găsiți în articolul EXCLUSIV. Scrisoarea Patriarhului Daniel către Primarul General. Ne pregătim de Pelerinaj la Sfântul Dimitrie! Avem DOCUMENTUL Arhiepiscopiei. EVZ: Orban s-a întâlnit cu Patriarhul. PROTOCOL APROBAT: Acces permis doar bucureștenilor (Activenews.ro)
 
Foto credit: evz.ro
Alte articole:
Nu există intrări pentru azi.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe