21 Aprilie 21

Este OFICIAL: Credincioșii ortodocși vor putea să ia parte la întreaga slujbă în noaptea de Înviere!

„Circulația în noaptea de Înviere va fi permisă până la ora 05.00. Magazinele vor rămâne deschide până la ora 20.00 vineri, înainte de Paște” - informează bzi.ro .

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;
- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
- stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).” - a transmis astăzi, premierul, pe pagina de Facebook.

„S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. Aceasta, întrucât participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție”, este mesajul transmis de Vasile Bănescu.

Accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal.

„O victorie importantă a Bisericii Ortodoxe în lupta pentru păstrarea libertății de exprimare religioasă:
În urma negocierilor dure, guvernul a cedat și va permite credincioșilor să participe la slujba din noaptea de Înviere până la sfarșit. Dacă până acum, restricțiile aberante gândite de guvern ar fi limitat circulația până la ora 2 noaptea, ceea ce ar fi obligat credincioșii să plece înainte de terminarea slujbei de Înviere, acum circulația va fi permisă pana la ora 5.
Iată că presiunile credincioșilor și ierarhilor ortodocși, în frunte cu IPS Teodosie, au dat roade. Slavă Domnului!” - a scris Andrei Dinca pe un site social.

Sunt curios ce nu-i mai convine IAR lui Iohannis de această dată ...să nu uităm batjocura lui contra ortodocșilor, în aproprierea Paștilor, de anul trecut ...

Foto: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe