16 Iunie 21

„Este evident pentru orice crestin-ortodox constient de ce se intâmpla in jurul lui ca azi ca lumea se indreapta spre capatul ei.”

Extras din: Conferinta tinuta de ieromonahul Serafim Rose in anul 1982 in manastirea intemeiata de el la Platina, in muntii Californiei, in care parintele ne pune in garda asupra principalelor pericole duhovnicesti ce ne ameninta in ziua de azi.

Este evident pentru orice crestin-ortodox constient de ce se intâmpla in jurul lui ca azi ca lumea se indreapta spre capatul ei. Aceste semne ale timpului sunt atât de evidente incât ai putea crede ca lumea se dezintegreaza chiar in acest moment. Care sunt câteva din aceste semne?
- Anormalitatea lumii. Niciodata nu au avut loc astfel de manifestari ciudate si nenaturale si un comportament care sa fie acceptat drept obisnuit ca acesta din zilele noastre. Dar, priveste lumea din jurul tau: ce este in ziare, ce fel de filme sunt prezentate, ce este la televizor, ce cred oamenii ca este interesant si amuzant, pentru ce râd, toate acestea sunt absolut ciudate. Si sunt oameni care le promoveaza in mod deliberat, bineinteles, pentru propriul profit, si pentru ca aceasta este la moda, pentru ca exista o dorinta perversa de astfel de lucruri.
- Razboaiele si vestile despre razboaie, fiecare mult mai rece si mai nemilos decât precedentul si toate umbrite de primejdia unui inimaginabil razboi nuclear universal, care poate fi declansat de atingerea unui buton. Raspândirea catastrofelor naturale: cutremure si acum vulcani - cel mai recent formându-se nu departe de aici, lânga Yosemite Park in centrul Californiei - catastrofe care deja schimba clima intregii lumi.
Centralizarea crescânda a informatiilor asupra individului si cresterea puterii asupra lui, reprezentata in special prin computerul enorm din Luxemburg, care are capacitatea de a stoca informatia unui dosar pentru fiecare om care exista; numarul codului sau este 666, iar cei ce il deservesc l-au poreclit Fiara. Pentru a usura munca unor astfel de computere guvernul american isi propune sa inceapa din 1984 sa emita ceasuri de Asigurari sociale (care se pare ca includ numarul de cod 666 care se vor aplica pe mâna dreapta sau pe frunte - care sunt conforme cu lucrurile scrise in Cartea Apocalipsei (cap. 13) ca se vor intâmpla in timpul domniei antihristului). Bineinteles, asta nu inseamna ca prima persoana care va avea aplicat semnul 666 este antihristul, sau slujitorul lui antihrist, dar odata ce esti obisnuit cu aceste semne, cum ii vei putea rezista? Mai intâi te vor pregati si apoi te vor face sa i te inchini lui.
- Din nou inmultirea falsilor hristosi si falsilor antihristi. Ultimul candidat a cheltuit numai in aceasta vara probabil milioane de dolari facând publicitate aparitiei sale pe canalele de televiziune, promitând ca va transmite la acea vreme un "mesaj telepatic" tuturor locuitorilor lumii. Lasând la o parte fortele oculte care pot fi implicate in astfel de evenimente, cunoastem deja destul de bine posibilitatile de a transmite mesaje subliminale prin radio si in special prin televiziune, ca si faptul ca acest lucru poate fi facut de oricine are tehnologia de a pirata semnalele de radio si de televiziune, indiferent de câte legi exista impotriva acestui lucru.
Reactia cu adevarat ciudata la filmul de care intreaga America vorbeste: E.T., care a adus literalmente milioane de oameni aparent normali sa-si exprime afectiunea si iubirea pentru eroul, un mântuitor din spatiu, care este pe cât se poate de evident un demon - o pregatire evidenta pentru venirea lui Antihrist. (Si intâmplator, editorul ziarului Arhiepiscopiei grecesti din America, un preot ortodox, recomanda din toata inima acest film ortodocsilor, spunând ca este un film minunat care ne invata despre iubire si fiecare ar trebui sa mearga sa il vada. Exista oarecare deosebire intre cei care incearca sa constientizeze ce se intâmpla in lume si cei ce pur si simplu se lasa dusi de valul vremurilor noastre).
As putea continua cu detalii asemanatoare, dar scopul meu nu este sa va inspaimânt, ci sa va fac constienti de ce se intâmpla in jurul nostru. Este cu adevarat mai târziu decât credem; Apocalipsa este acum. Si cât de dureros este sa vezi crestini, mai mult tineri ortodocsi, când aceasta incalculabila tragedie planeaza asupra capetelor lor, care cred ca pot continua ceea ce ei numesc "viata normala" in aceste vremuri teribile, participând din plin la capriciile acestei stupide generatii de inchinatori la sine, fiind total inconstienti ca paradisul nebunilor in care traiesc ei este pe cale de a se distruge, ei fiind complet nepregatiti pentru vremurile de disperare ce vor sa vina.
Nu se mai pune problema de a fi un crestin ortodox "bun" sau "sarac". Intrebarea acuma este: va supravietui Credinta tuturor acestora? La multi nu va supravietui; antihristul ce va sa vina va fi mult prea atractiv pentru majoritatea oamenilor, va fi in spiritul lucrurilor lumesti dupa care se tânjeste acum, pentru ca majoritatea oamenilor sa isi dea macar seama ca si-au pierdut deja credinta crestina inchinându-se lui.
Dar chemarea lui Hristos inca se aude; haideti sa-i dam atentie. Cea mai clara expresie a acestei chemari vine din lumea subjugata de ateism, unde se sufera intr-adevar pentru Hristos, iar viata are o seriozitate pe care noi o pierdem cu rapiditate sau deja am pierdut-o.

Sursă foto: cuvantul-ortodox.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe