27 Septembrie 21

Eroii din spitale sau criminalii din spitale??

În acest articol voi prezenta 4 experiențe de la același spital fără a generaliza. Nu, nu toți doctorii sunt la fel, nu toate asistentele sunt la fel, dar cert este că în Spitalul Municipal din Câmpina (SUPORT COVID), județul Prahova, persistă un „cuib” de incompetență care ucide! 

Experiența într-un spital nu trebuie să fie traumatizantă, nu trebuie să fie însoțită de fițele, mândria și zeflemismul doctorilor, chiar și asistentelor. Ultima experiență pe care am avut-o la spitalul mai sus menționat este cea cu copilul meu de 6 luni, ajuns acolo cu un obiect străin sub ploapa stângă, doctorul pediatru nici măcar nu a atins copilul pentru a-l examina, nici măcar nu s-a apropriat de el pentru o privire mai atentă. Întâmplarea aceasta, cea mai recentă de altfel, a avut loc ieri (16.07.2021) în jurul orelor 19-20, timp în care împreună cu soția și copilul am ajuns la Spitalul Municipal Câmpina (suport Covid de altfel, ca doar de covid avem voie să ne îmbolnăvim...), la secția pediatrie, cerând să vadă copilul și un oftalmolog pentru o urgență, la care am primit răspunsul că nu au în spital nici un oftalmolog ... un spital care se află într-un oraș cu circa 40 000 de locuitori și alte foarte multe mii de persoane din localitățile învecinate!
La început nu mi s-a dat voie să intru în incinta spitalului împreună cu soția și copilul pe motiv că „nu am voie” și că trebuie să dau ceva informații la poartă. Nu am comentat nimic ... după care, soția în maxim 5 minute se întoarce și-mi spune că în ochiul copilului nu mai este respectivul corp străin, probabil vre-o aripă de la vre-o insectă sau o bucățică de material moale. Am fost mirat, dar cum bine este să faci după ce ieși de la spitalul mai sus menționat, am verificat dacă întradevăr este așa, stupoare, pediatra probabil că nici nu a verificat cum trebuie ochiul, sau, cum s-a întâmplat la mine, nici măcar nu atinsese copilul ... am luat copilul în brațe și am pornit către aceeași secție de primiri urgență inutilă a spitalului. Ajungând cu copilul în secția de primiri urgențe, una dintre asistente mi-a dat de înțeles că ar dori ea să examineze copilul, fără a avea specializarea de oftamolog sau pediatru, am refuzat și după ce mi-a fost confirmat faptul că nu au un oftamolog în spital am cerut un pediatru, totuși problema copilului fiind rezolvată mai târziu în București în mai puțin de 1 minut ... La urgențe sunt obligat să aștept mai mult de 15 minute cu un copil de 6 luni în brațe, „distinsa doamnă doctor pediatru”, a cărui nume NU contează, pentru că bag de seamă că nici dânsa NU contează în acel spital din moment ce nu își face meseria cum trebuie sau nici măcar nu este în stare să poarte o discuție respectuoasă între cadru medical și pacient ... ajunge într-un final în secția de primiri urgențe tare arogantă, probabil că o deranjasem de la cafea sau țigară, greșeala mea. 
Într-un final ajunge și pediatra, o femeie în jur de 45 de ani (probabil de gardă la orele 20:00 când am ajuns eu), cu o aroganță care te făcea să pleci în secunda doi de acolo, inteligent fiind, printr-un astfel de comportament că nu ai avea cu cine discuta... am trecut cu vederea asta în prima fază. Pediatra, la o distanță de UN METRU „îmi examinează copilul” fără măcar să-l atingă, întrebându-mă dacă plânge și clipește copilul ... stau câteva secunde pentru a-mi reveni după o asemenea întrebare despre un copil de 6 luni și îi răspund că normal că mai plânge și clipește ... ce ar fi vrut, să nu clipească? Detaliind starea, îi explic DIN NOU că după ce soția a ieșit cu copilul cu circa 20 de minute înainte am verificat personal dacă respectivul obiect mai este sub ploapa ochiului, și că el încă se află acolo... după care pediatra revoltată, cu un ton răstit, mă întreabă „dar dumneavoastră nu ați văzut că are strabism?”, întrebându-mă o astfel de enormitate în timp ce zâmbea și dădea ochii peste cap în fața mea ... Da, mi se pune o astfel de întrebare în legătură cu un copil de 6 luni, în situația în care orice părinte responsabil, nu medic specialist, cunoaște faptul că până la un an strabismul este NORMAL pentru un copil, chiar foarte des întâlnit pentru copii care au o astfel de vârsta, dar la peste un an fiind necesar un control profesionist daca strabismul persistă. 
Evident că am fost revoltat de atitudinea deloc profesionistă a acestei femei, evident că am întrebat-o de ce este nesimțită, evident că am acuzat-o de lipsă de profesionalism ... să nu uităm că toate aceste lucruri s-au întâmplat într-un spital SUPORT COVID ... oare câți oameni au murit în acest spital pe baza ignoranței medicilor plătiți din buzunarul nostru? Printre ei se află și tatăl meu, murind cu ani în urmă, primind un medicament „pentru calmare” contra-indicat unei persoane cu suferința lui, el suferind de o boala la inima ... în urma administrării acestui medicament murind în câteva ore! Am un văr al cărui tată era să moară tot din cauza incompetenței medicilor din Câmpina, dacă nu ajungea cu el la București probabil că acum îi făcea pomană. Personal eram să mor în urma unui accident vascular, starea mea înrăutățindu-se din zi în zi, spunându-mi o doamnă „doctor” de la neurologie CÂMPINA că mi se pare mie că îmi este rău, dându-mi rețetă pentru piracetam și încă un medicament al cărui nume nu-l mai țin minte ... aflând de la un alt doctor de la Breaza că respectiva doamnă dă la toată lumea aceleași medicamente, evident că am ajuns iar la București, la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni", acolo după administrarea unor medicamente mi-am revenit în circa 2 zile! 

Concluzia? Desființarea spitalului sau eliminarea drastică a incompetenței unui spital unde SE MOARE cu zile. Am o vorbă, „vrei să mori”? Mergi la Spitalul Municipal din Câmpina ... plătim aproape jumătate de salariu la stat degeaba, la stat se stă!

Alte articole pe același subiect:

Scandal la Spitalul Municipal Câmpina. O bunică acuză modul în care medicul de gardă de la Pediatrie i-a tratat nepoțica, dar și comportamentul acestuia. Reacția managerului
SCANDAL LA SPITALUL DIN CÂMPINA. UN VIZITATOR A FOST AGRESAT DE UN PAZNIC VIDEO
Din nou, scandal la spital

Sursă foto: campinatv.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe