01 Octombrie 20

Elevă în ultimul an de liceu, Măriuca Vulcănescu a fost arestată în 14 aprilie 1952 fiindcă era fata unui "duşman al progresului"

   Elevă în ultimul an de liceu, Măriuca Vulcănescu a fost arestată în 14 aprilie 1952 şi condamnată administrativ la 24 luni de muncă silnică, fiindcă era fata unui "duşman al progresului".

   Mircea Vulcănescu, tatăl său, a fost unul dintre cei mai mari oameni ai acestui popor, ai acestei ţări. Un uriaş geniu ales de Dumnezeu pentru a binecuvînta destinul în veşnicie al românilor, care, după mărturia fetei sale, ar fi vrut să se călugărească ori să se preoţească. O conştiinţă creştină unică, de o înălţime a cugetului şi a vieţii la care imensa majoritate nici măcar nu pot visa.

   În viziunea Securității bolşevice, "fata tatii", care abia împlinise 18 ani şi nu avea nici un viitor într-o ţară comunistă, era un „element dubios” şi trebuia (?) pedepsită.

   Tatăl său, Mircea Vulcănescu, avea să se săvîrşească în cumplita temniţă a Aiudului după cîteva luni, la 28 Octombrie 1952, dîndu-şi viaţa pentru a scăpa de la moarte pe un tînăr suferind.

   Măriuca Vulcănescu şi-a executat pedeapsa nedreaptă în lagărele de la Ghencea şi Popeşti-Leordeni, iar în ultimele luni în penitenciarul Dumbrăveni.

   În noaptea de 14/15 aprilie 1952, în Săptămâna Mare, au fost arestate peste 50 de persoane a căror singură „vină” era aceea de a fi rude ale demnitarilor României interbelice. Arestarea cu cîteva săptămîni înainte de a termina măcar liceul era o asigurare că "duşmanul poporului" nu va avea nici un fel de viitor într-o ţară a "viitorului de aur al omenirii" - comunismul.

   La împlinirea a 87 de ani, să îi dăruiască Dumnezeu o bătrîneţe frumoasă, cu sănătate şi putere să inspire noile generaţii de tineri!
 
de Filotheu Monahul, Facebook
Alte articole:
Nu există intrări pentru azi.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe