11 August 20

E de datoria fiecărui creștin să transmită o urare de la mulți ani propriului păstor.

   Anul trecut scriam, cu ocazia aniversării Preafericitului Părinte Patriarh despre faptul că e de datoria fiecărui creștin să transmită o urare de la mulți ani propriului păstor.

   Poate mai mult decât oricând, anul acesta, gândul nostru ar trebui să meargă către cel care încununează 69 de ani de viață și 13 de când este Patriarh al românilor.

   Cu toții am trăit dificultatea acestor vremuri și mai cu seamă cel ce a fost ales să păstorească Biserica Română. Mulți ar spune că este în fișa postului să fii înjurat, luat peste picior, ridicularizat, considerat țap ispășitor în ciuda faptului că ai depus efort și ai mobilizat exemplar toate resursele la nivel național.

   Ce nu vor să cunoască cei care standardizează sufletul uman este zbuciumul prin care a trecut Părintele Patriarh pentru a-și duce cu demnitate și responsabilitate obștea.

   Dumnezeu cu siguranță l-a ascultat și l-a sprijinit de fiecare dată.

   Despre munca filantropică a Bisericii am vorbit și în postări recente, ea nu trebuie să ne mire, dar nici nu trebuie uitată la fel cum un moment de sărbătoare, precum cel de față este mai mult decât binevenit.

   La mulți ani binecuvântați, Părinte Patriarh!
   Bunul Dumnezeu să vă călăuzească pașii spre cârmuirea cea dreaptă a Bisericii Ortodoxe Române.
 
de Constantin Răzvan Popovici, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe