04 Februarie 23

După 33 de ani de „libertate”, se moare de frig și de foame...

"Fraților, e groasă treabă! Mă sună o prietenă din București! După vocea ei, am zis că a câștigat la Loto! Ii tremura vocea! Ce să vezi, nu de emoție și bucurie, ci de frig!
"Ajutați niște refugiați din București! Suntem amărâți, nu avem nici căldură, nici apă caldă, eu dorm cu șosete de bumbac, peste am șosete de lână, moștenire de la bunica, 4 pilote, șifonierul a picat pe mine, abia pot să mă mișc în pat, mi-e groază să mă dau jos din pat să mă duc la baie! Deși înjur toată ziua, nu mă încălzește cu nimic! Abia reușesc să mă duc până în bucătărie să-mi fac un ceai! Îmi vine să urlu și să mă duc 10000 de ani!"
Într-o capitală, cică, europeană, mulți se zbat în frig și in mizerie! Bătrâni, copii, oameni bolnavi, poate, unii sunt chiar imobilizați la pat, oameni singuri, familii care se întorc seară de la serviciu și care se întreabă pentru ce muncesc, pentru ce se chinuie, dacă, atunci când vin acasă, nu se pot bucura de un minim de confort, confort platit greu, din bani munciți, nu furați...Oameni și suflete umilite de niște nemernici care se lăfăie in vile bine încălzite, cu venituri nemeritate în raport cu calitatea muncii pe care o fac! Și totuși lumea suferă și totuși lumea sta în casă și totuși nemernicii ăștia încă sunt la butoane și se joacă cu banii, cu nervii și cu sănătatea Bucureștilor după bunul plac! 16 Decembrie 2022, după atâția ani de la acel 16 Decembrie 1989, pentru mulți, nimic nu s-a schimbat! Aceleași sacrificii, aceleași frustrări, ba, chiar mai mari! Pentru că astăzi, oamenii nu se mai sacrifică pentru suveranitatea națională, ceea ce presupunea plata integrală a datoriilor externe! Astăzi, oamenii se sacrifică pentru binele altora, pentru ca alții să mănânce tortul, în timp ce, ai noștri, dacă mai apucă niște biete firimituri, se sacrifică pentru "suveranitatea" unor organisme care ne vor îngropa definitiv în datorii, în slugărnicii, care ne vor lua toate resursele și care ne vor da doar iluzia că suntem "parteneri egali", că facem parte din marea "familie" europeană, în timp ce ne trag ziduri la graniță, că ne vor apăra dacă vom fi atacați, așa cum ne-au promis din în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, numai că, ce să vezi, în timp ce, toți îi așteptau pe americani, ne-am trezit cu rușii în bătătură!
București 2022...Din Micul Paris a ajuns marea ghena! Din capitala oamenilor de cultură, a vestitelor terase și spectacole de revistă, a ajuns capitala șobolanilor, a munților de gunoaie, a frigului și a spectacolelor demne de teatru ieftin! Bucureștiul meu de suflet pe care l-am dorit și pe care l-am iubit enorm, a ajuns o biată umbră și, o dată cu el, mulți locuitori devin doar o umbră! La fel de tristă, la fel de trecătoare!" - Alexandra Mihăescu Goldstein

Sursă: Cristi Nemțeanu.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe