24 Septembrie 20

„Dumnezeu nu ne lasă și nu ne uită“

    „O problemă actuală a adolescenţilor şi tinerilor este dependenţa de internet. Dar cum se ajunge la dependenţă? La început, totul porneşte din curiozitate şi distracţie, din dorinţa de a ieşi din monotonie. Cu timpul, calculatorul «ne fură», «ne prinde», azi puţin, mâine mai mult, plăcerea creşte, dar odată cu ea şi nevoia de mai mult.
    Cine utilizează des calculatorul conectat la Internet şi crede că nu poate deveni vreodată dependent este ca cel care se joacă cu focul şi crede că nu se va arde. Înşelarea acestei «maşinării a noului mileniu» este credinţa că poţi fi independent în ale­geri şi mişcări, când de fapt în interior se produc schimbări de gândire şi com­portament.
    Dependenţa este, prin urmare, o boală. Medicii au destule date să confirme că internetul provoacă tulburări clinice. Trebuie să ne silim să înţelegem că dependenţa nu e bună în nici un fel, pasiunea te duce la patimă, patima te duce la păcat şi păcatul la moarte.
    Renunţarea la vicii şi la dependenţa de calculator sau de orice altceva şi la orice patimă este răsplătită de Dumnezeu, ca orice aplecare spre bine, cu binecuvântare şi pur-tare de grijă, asta pentru că Dumnezeu nu ne lasă şi nu ne uită, indiferent cât de grave sunt păcatele noastre.“
 
Ana Maria Butuc, clasa a XII-a, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“, Galaţi

Extras din: HRISTOS ÎN  CÅUTAREA  TÂNÅRULUI ȘI  TÂNÅRUL  ÎN  CÅUTAREA LUI  HRISTOS - Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Galaţi, 2016
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe