27 Noiembrie 22

„Drepții” judecători

 Cei a căror limbă despică firul în patru nu pentru a ajunge la realitatea lucrurilor ci pentru a se simți îndreptățiți, autosuficienți și importanți în văzul celorlalți. Cei a căror opinie nu se oprește în fața suferinței, trecând peste orice fărâmă de adevăr pentru a demonstra propria dreptate și pentru a se bucura de propria răutate.
Îi vedem tot mai des, la TV sau pe rețelele de socializare și îi urmăm orbește. De câte ori nu v-ați oprit să citiți comentariile și să fiți influențați de cine "țipă mai tare", de cine într-un mod sau altul, în fața evidențelor clare, reușește să îți câștige încrederea?
"Drepții" judecători sunt cei mai vocali mai ales în cazul bisericii și a preoților săi. Nu contează conduita proprie, alegerile sau valorile celui ce judecă ci importantă este pseudo dreptatea pe care o agită.
Câți dintre ei au călcat pragul bisericii și au căutat cu adevărat pe Dumnezeu? Câți au pornit să vadă în mod clar lucrurile bune pe care Biserica de ani de zile le face?
Nu suntem perfecți, biserica fost întotdeauna un spital al sufletelor, un loc în care ne întâlnim cu Dumnezeu, ne cunoaștem cu adevărat și învățăm să mergem împreună pe calea mântuirii.
Creștinul nu se comportă ca atare 2 ore duminică, uitând după ce a ieșit de pe poarta bisericii care îi este menirea. Creștinul nu se complace într-o stare duplicitară ci alege asumat și conștient în fiecare zi, de partea cui este.
Judecata aproapelui nu ne face mai deștepți, mai importanți sau mai valoroși, nu ne apropie de Dumnezeu ci ne îndepărtează, iar acceptarea "adevărurilor" fără a le trece prin filtrele rațiunii și ale inimii nu ne face oameni!

Foto: Ziarul Lumina

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe