30 Noiembrie 21

Dragi conducători, domnilor deputați, nu mai știți de frica poporului?

„Rugăciunea ține lumea.” - Sfântul Ioan Scărarul

Plecând de la cuvintele duhovnicești ale Sfântului Ioan Scărarul, acum este momentul să intensificăm rugăciunile. Este momentul să luăm măsuri pentru că așa nu se mai poate. Dragi conducători, domnilor deputați, nu mai știți de frica poporului? Atunci poate știți de altă frică. Aveți frică de Dumnezeu?
Vă punem la rugăciune!
Cu vorba bună nu se mai poate și este momentul să luăm măsuri. Ați devenit mânioși și nu mai judecați cum trebuie.
"Atunci când celălalt este mânios, orice i-ai spune nu poți face nimic. Este mai bine ca în clipa aceea să taci și să te rogi." - Sfântul Paisie Aghioritul
Este momentul să tăcem și să ne rugăm!
Voi începe un canon de rugăciune la miezul nopții, în care voi săvârși Acatistul Sfintei Treimi. Toți cei atașați în lista de mai jos vor fi pomeniți la acest canon de rugăciune. De ce la miezul nopții? Pentru că aleg modelul Mântuitorului care s-a rugat în Grădina Ghetsimani. Sfântul Ioan Gură de Aur așa a mărturisit despre rugăciunea rostită noaptea: „Aşa cum rugăciunile făcute noaptea de Apostolii Pavel şi Sila au deschis porţile temniţei, tot aşa şi rugăciunea făcută noaptea de către creştini poate deschide porţile Cerurilor”.
Oricine dorește să se alăture acestui canon de rugăciune este bine venit. Cei care sunt în neputințe și nu se pot ruga în miez de noapte, din diferite motive bine întemeiate, pot săvârși Acatistul Sfintei Treimi după putință.
Să ne rugăm pentru luminarea minții și înțelepciunea conducătorilor iar pentru cei prigoniți de autorități să dăruiască Dumnezeu putere, răbdare și biruință.
Hristos în mijlocul nostru!
„Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea!” (Ioan 16, 33). / text: jurnalistul și teologul Cornelius Florin. - sursă foto: stirileprotv.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe