20 Octombrie 20

Două păreri raționale despre luatul temperaturii la intrarea în unele instituții, magazine... din partea jurnalistului Paul Andrei.

1. Avem cont de Facebook toți de aici. La înregistrare ți se cere data nașterii, completezi sexul, adaugi o fotografie plus un consimțământ să ți se folosească toate datele personale. Aici postăm poze cu familia, cu copiii, cu animalele noastre sau cu șemineul din mijlocul casei. Povestim pe unde am fost și unde lucrăm.

Iar acum de pe acest cont noi ne arătăm ingrijorarea că statul vrea să ne fure datele cu un termoscaner care acționează asupra noastră o secundă.

Sunt omul care a venit de multe ori cu teorii ale conspirației la care nu s-a gândit nimeni până atunci. Cele mai multe s-au dovedit și adevarate. Autoritățile le-am criticat pe aici de câte ori am simțit că e cazul. Dar de data asta mergem prea departe, serios. Avem alte subiecte pe care să ne consumăm energiile. Nu ne fură paznicul de Mega nicio informație.

2. Cred că o dăm în paranoia totuși. Nu iti ia nimeni datele dacă îți pune un termometru în față.

Să vă povestesc o întâmplare. Acum mulți, mulți ani, într-o altă viață, când aveam alte preocupări față de acum mi s-a întâmplat următorul lucru. Eram cu doi prieteni și doream să intrăm într-un club. Paznicul de la întrare ne-a oprit și nu ne-a lăsat să intrăm. Eu am început să vociferez cerând explicații. Nu am ajuns atunci la niciun rezultat, evident. Până la urmă concluzia noastră a fost una unanimă "cred că eram prea bine îmbrăcați pentru acel club". O casă de cultura, pentru cunoscători

Eeeh, mi-am adus aminte de întâmplarea asta acum când văd că sunt unele persoane deranjate de termometrul de la întrarea în magazine. Se invocă fel de fel de motive, ajungând până la a susține că se încălcă anumite drepturi. Până la urmă respectivele magazine nu fac decât să respecte cerința guvernului. Apoi însă se poate considera că e o sita prin care ele își cern clienții, ai temperatura, nu intri. Până la urmă nu ești obligat să îți cumperi haine de acolo dacă nu vrei să fii scanat. Ai oricând alte opțiuni, printre care comanda online. Nu ți se ia un drept, nu e ca și când te-ar împiedica să urci în transportul în comun nefiind vaccinat. Paralela nu stă în picioare, dacă asta e principala temere.

Până la urmă e o măsură de siguranță bună, ne putem trezi chiar în situația în care să fim unii anunțați că avem febră și să nu realizam. Din câte citesc, până la 38,2 suntem în stare subfebrilă, adică putem să nu conștientizăm că avem o problemă în corp. Deci, cum NU ar zice Iohannis, relaxați-vă! :) Imediat vine Starea de Alertă peste noi, bucurați-vă de momentele astea frumoase

Notă site: Sigur, nu pot fi nici cu acest lucru în totalitate de acord, prezentat corect de către jurnalistul Paul Andrei mai sus, temperatura fiind, legal vorbind, o informație strict confidențială între pacient și cadru medical... însă, „democrația” din zilele noastre, nu mai este de mult ce ar trebui să fie!
 
scrie jurnalistul Paul Andrei pe un site social.
Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe