27 Februarie 21

Două mărturisiri personale: „Ești șmecher? Trebuie să citești asta!”

   De-a lungul timpului am cunoscut mulți oameni ... eroi, mame, „sfinți”, creștini cu numele, creștini pe bune, preoți, vii și morți ... totul pălește însă în fața Tatălui ceresc, în fața Lui suntem GOI, neputincioși, mai liberi ca oricând să primim răsplata cuvenită după propriile fapte.
   Nu de mult, acum o săptămână, un munte de om, ne-bisericos, poate ne-cunoscător al Sfintelor Canoane și tipicelor bisericești, dar râvnitor de a se uni întru legătură de nedezlegat cu soția sa, amândoi trecuți de prima tinerețe, pășind cu pași hotărâți către Sfântul Altar. Preotul întru neputința lui începe slujba, cântăreții timizi în fața Altarului încep a rosti cuvintele tipicului ... dar la Domnul lucrurile nu se întâmpla mereu după „tipic”, căci inima primează deasupra legii ... și pogoromântul Domnului se revarsă, iar muntele de om se face mic, sensibil, smerit ... și așa omul mare, micșorându-se în fața oamenilor, devine mare, cu lacrimi în ochi în fața Domnului!

   Astăzi, tinerețea mea neștiutoare în ale Domnului a apucat șansa unei noi lecții divine, precum apucă fecioara flacăra florii primite de la iubitul din povești. Și așa, un breaz „șmecher” de cartier, pășind în Biserica micuță în fața omului, dar mare în fața lui Dumnezeu, revine pentru o clipă cu picioarele pe pământ, căci numai Dumnezeu dă cu adevărat acest dar al statorniciei vieții întru ale sale. Vă mai amintiți de preotul de mai sus, cu neputința lui? Același preot al lui Hristos, este luminat de Cel care a făcut Cerul și Pământul, ca și el la rândul lui să lumineze, nu din pricina faptelor sale, ci din prea-plinul iubirii lui Dumnezeu față de om ... și așa, Domnul îi pune cuvânt în gură precum a așezat planetele toate în universul vast, și le așează cum totul este așezat perfect pentru imperfecți. Astfel, iubirea naște iubire, pacea naște pace ... și din șmecheraș, preotul învie un nou creștin mâine, duminică, de ziua învierii ... 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe