08 Decembrie 22

Domnul Vasile Bănescu este din nou paralel cu funcția pe care o are

„Întrucât mi se solicită insistent și justificat un punct de vedere in legătură cu gestul violent și scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar și pentru că in același timp acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparține o poate desfășura și doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el: Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel, incultura laică și teologică instalate în mediul clerical/ monahal sub masca „conservatorismului” de mahala xenofobă și filetistă, reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală, dar mai ales cu creștinismul însuși.”, a transmis purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu acum circa o săptămână.

„După domnul Vasile Bănescu ne-ar rezulta următoarele profiluri morale ale unor personaje biblice:
1. Moise, un criminal fugit în munți, erijat în lider spiritual.
2. Ilie Tesviteanul, un criminal cu sânge rece care ucide sute de exponenți ai altor religii (preoții lui Baal)
3. Regele David, un preacurvar nedemn de înalta responsabilitate încredințată lui de către Dumnezeu
4. Regele Solomon, un desfrânat.. Așchia nu sare departe de trunchi!
5. Simon Petru, un laș
6. Zaheu vameșul, un burghez oportunist
7. Femeia prinsă în adulter, o femeie imorală
8. Apostolul Pavel, un om violent și impulsiv.
I-aș aminti totuși domnului Bănescu despre puterea transformatoare a Duhului Sfânt în procesul pocăinței. "Personajele" pe care le-am enumerat mai sus au comis în viața lor fapte improbabile și de neînțeles pentru noi. Căci într-adevăr, cine poate înțelege multipla ucidere pe care o săvârșește Sfântul Ilie Tesviteanul?.. Și totuși era un act de mare râvnă față de Dumnezeul cel adevărat.. Despre ceilalți știm că au greșit și că s-au pocăit. Și îi avem SFINȚI în calendarul ortodox. De aceea cred că nu se cade să acuzăm greșelile, chiar și reale, ale fraților noștri. Nu știm ce le-a pregătit Duhul Sfânt, ce lacrimi, ce pocăință, ce întoarcere, ce ridicare..
Trei lucruri iubesc la credința noastră în Hristos: 1. Că Dumnezeu îi privește pe oameni în ochi și că Se lasă privit de ei. 2. Că nu există în creștinism sintagma "prea târziu" și 3. Că marii păcătoși pot deveni mari sfinți. Cel ce aude să înțeleagă. Amin.” - a scris părintele Preotul Sorin Croitoru pe un site social.

Sursă Foto: antena3.ro / Titlul aparține deinteres.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe