28 Octombrie 20

Distanțare socială sau distanțare fizică?

   Tot am auzit din partea guvernării, din partea „domnului” Iohannis despre termenul „distanțare socială”, un termen deosebit de des întâlnit în spațiul media. Ce reprezintă de fapt asta?
   Distanțarea socială, din punctul meu de vedere, este promovată ca și o nouă „ideologie” cu mult înainte de Covid-19, de fapt chiar cu ani înainte de Covid-19. Îndraznesc să spun că fiecare guvernare de ani de zile, de zeci de ani de zile, în România a promovat „distanțarea socială”. Acest termen nu înseamnă, nici mai mult și nici mai putin, decât distanțarea oamenilor unul față de altul. Și la ce poate duce asta? Exact, la șubrezirea „trezviei” publice, la anihilarea puterii sociale a populației de a pune piciorul în prag în fața unei eventuale dictaturi, la prigoana contra Bisericii, la învrajbirea între oameni! S-a reușit acest lucru în ultimele două luni de carantină „socială”, în plină pandemie cu Covid-19? Desăvârșit nu, parțial da. Au apărut temeri între oameni, unul față de altul, multe persoane aproape că nu se mai salută unii cu alții de teama morții ... Eu nu spun că nu există un virus, o pandemie deosebit de periculoasă, dar nu pot să neg ceea ce văd, anume că exagerarea acestei pandemii a ajuns la o cotă vecină cu batjocura. Pai ce, nu trebuia să vă dezinfectați, să vă spalați până acum înainte să mâncați, înainte să puneți mâna la gură, la nas? Evident că da ...adevărat mai este și faptul că mulți nu aveau, nu au bunul simț nici măcar să pună mâna la gură când tușesc, strănută. De aici și puterea răspândirii acestei pandemii... nesimțirea, lipsa de respect, prostia e destul de bolnăvicioasă.
   Revenind la titlul nostru, „dragul nostru președinte, Iohannis”, să știți că este o mare diferență între „distanțarea socială” sau „învrăjbirea socială” și distanțarea FIZICĂ. Despre acest lucru a atras atenția, foarte scurt, și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu într-o postare pe un site social. Vă întrebam mai sus dacă s-a reușit distanțarea socială, învrajbirea socială, la care se tot lucrează dinspre politic spre populație ... pai hai să ne amintim ..., „Ne urâți din inimă și am simțit-o”! În dreptul Catedralei Naționale pe Google Maps apare „Catedrala Falei Patriarhului”, vă mai amintiți? Sau „Biserică Ortodoxă profanată cu obscenități”? Ceea ce sigur îmi mai amintesc, sunt momentele din imediata apropriere a Învierii Domnului, zile în care piețele erau FULL, pline până la refuz cu oameni de toate vârstele, iar la Biserică nu aveam voie nici măcar afară ... nu e batjocură? Fraților, miza nu este instituția Bisericii, ci atacul direct spre inima credinței noastre, spre libertatea de cetățean, aici este durerea!
   Bun, am înțeles, guvernarea de astăzi, în marea majoritate probabil, nu prea a agreat lupta, în marea majoritatea a creștinilor, pentru trecerea „Referendumului pentru o căsătorie firească dintre un bărbat și o femeie”, cu Biserica în ultimele două luni nu ați vrut să ne întâlnim, distanțare socială vă doriți din plin....ce mai vreți?
   Să ne înțelegem, în aceste momente de pandemie, sunt oameni care MOR din cauza acestui virus, e bună o cat de puțină DISTANȚARE FIZICĂ, dar NU socială... mă mir că nu ne-au oprit aștia site-urile și paginile de Facebook la toți!

Sus inima, îndrazniți, Hristos a înviat!

P.S. Am uitat să vă spun ceva, cine a „implementat” termenul ăsta de „distanțare socială” în România, a scăpat un mare „porumbel” pe gură....i-a cam dat de gol pe politicieni.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe