27 Mai 22

Din seria „cealaltă față” a războiului din Ucraina

A trecut mai bine de o săptămână de când Ucraina se află într-un război, fizic, iar soarta ei încă e neclară pentru toată lumea. Adevărul despre situația reală e incert, cu atât mai mult cu cât avem acces la informații în mass-media doar de la una dintre părți. De ce? Am spus ieri.
Dincolo de conflictul propriu-zis, există însă și niște chestiuni care mie mi-au ridicat semne de întrebare, cum bine amintea un amic într-un comentariu recent.
- Cum se face că odată cu acest conflict, toată spuma progresistă își lasă de izbeliște ideologia și convingerile aberante atât de bine apărate în ultimii ani? Cum de toată presa ne emoționează cu "MAME" și "TAȚI", "FETIȚE" și "BĂIEȚEI", nu cu Părinte 1 și Părinte 2 și copii queer care încă nu și-au găsit identitatea sexuală? Unde a dispărut toată revoluția de gen?
- Cum se face că cerem apărarea femeilor și trimitem doar bărbați la luptă? Păi nu mai suntem puternice, independente și egale cu sexul masculin? Nu mai blamăm patriarhatul? Gata cu egalitatea între sexe și epoca matriarhală?
- Cum de se solidarizează o lume întreagă cu niște aparținători ai rasei albe? Nu mai urâm europenii cu pielea imaculată? Nu mai menționăm și faptul că ucrainienii sunt genetic dintre cei mai albi. Nu mai apărăm doar pe cei colorați? Gata cu blm, acum o dăm în wlm?
- Cum se face că peste tot în Europa se protestează pentru o NAȚIUNE și se instigă la patriotism? Păi nu eram noi border free și antinaționaliști? Unde e ANTIFA? Unde sunt propovăduitorii libertății absolute?
- Cum se face că nu mai există virusul secolului? Cum de sunt cazați în hoteluri, primiți peste granițe cu restricții categorice oameni care nu sunt testați și vaccinați, în condițiile în care ar exista riscul îmbolnăvirii a sute de mii de oameni? Gata cu scaraoschi guvid?
- Și cel mai interesant, cum de sunt arătați pe sticlă oameni care spun rugăciuni, mulți dintre ei catalogați drept fanatici ortodocși de elitele intelectualității europene? Cum de nu cenzurăm prozelitismul?
Vă spun eu cum de. Pentru că toate astea enumerate mai sus emoționează și își ating scopul. Ce emoție poți simți față de un părinte 1 și un părinte 2? Nici una. Ce emoție poți avea față de un discurs ateist fără încărcătură spirituală? Nici una. Ce emoție pozitivă poți avea față de niște autorități care alungă refugiați, chiar și fără a avea certificat verde? Nici una.
Și iată cum progresul își aruncă în aer propria ideologie, propriile convingeri și credințe. Toți au devenit subit tradiționaliști și toleranți cu cei pe care i-au prigonit de-a lungul ultimilor zeci de ani: oamenii albi, religioși, fundamentaliști, "primitivi", "fanatici", "înapoiați", homofobi, rasiști șamd.
Încă mai credeți în valorile occidentale? Păi nu e clar?

Autor: Hetti Adriana Benedek.


Sursă foto: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe