27 Noiembrie 22

"Din observaţiile ştiinţifice şi clinice s-a dedus că avortul duce la cea mai profundă şi mai extinsă vătămare a familiei."

    Familia uneori este pusă în situaţia unei alegeri dificile și, dacă se ia o decizie greşită, se poate pierde, iar membrii familiei vor suferi consecinţele.

    Din observaţiile ştiinţifice şi clinice s-a dedus că, dintre toate fenomenele cunoscute de umanitate, avortul duce la cea mai profundă şi mai extinsă vătămare a familiei. Din nefericire, pentru că avortul este făcut de personalul medical, cu aprobarea guvernului şi cu sprijinul aparent al majorităţii oamenilor, vătămarea nu este luată în serios. Este o epidemie mai mare decât oricare alta, trecută sau prezentă. Echilibrul fragil care menţine relaţia dintre mamă şi tată şi dintre părinţi şi copii a fost distorsionat într-o asemenea măsură, încât oamenii au considerabil mai puţin interes unul pentru altul, în special pentru cei slabi şi săraci.

    Câteva dintre urmările avortului în plan familial sunt:

    • Violenţa  asupra  copiilor  –  avortul  afectează  negativ  relaţiile dintre mamă şi copil, precum şi dorinţa naturală, instinctuală a mamei de a veni în întâmpinarea nevoilor copilului. Când  acesta va plânge, ea va reacţiona cu teamă sau, din contra, cu mânie –   brutalizându-l sau neglijându-l.

    • Violenţa asupra femeii – ignorând existenţa propriului copil, femeia va suferi o criză de identitate, întrucât renunţând la maternitatea ei, a renunţat şi la feminitate.Pentru ea, sexualitatea este strâns legată de maternitate şi dragoste; or, ignorându-i potenţialitatea de a fi mamă, faptul acesta o transformă într-un obiect de obţinere a plăcerii, într-o „simplă consumatoare a pilulei contraceptive, a steriletului, avortului şi a pilulei de a doua zi” . Dacă bărbatul nu se poate bucura de copilul lui şi nu poate avea o relaţie cu el, dacă nu-şi poate încuraja soţia în timpul sarcinii, consecinţele vor fi grave pentru femeie.  

    • Efectele  avortului  asupra  bărbaţilor  –  nu  se  vorbeşte  despre efectele avortului asupra bărbaţilor, deşi studii recente au arătat că taţii copiilor avortaţi suferă depresii serioase şi de durată, ca rezultat a ceea ce a fost alegerea mamei. În privinţa bărbatului care se opune avortului, el nu are nici un drept în faţa legii şi nu poate apăra dreptul la viaţă al propriului copil. Mâhnirea sa este dublată de sentimentul de neputinţă. Chiar dacă este opţiunea mamei, tatăl va avea de suferit de pe urma deciziei:

    • teama de problemele de sănătate ale femeii;
    • neliniştea că femeia îl va învinovăţi pe el pentru că a recurs la avort;
    • îndoieli faţă de propria valoare şi capacitate de a rezolva o criză;
    • tristeţe faţă de pierderea copilului, faţă de schimbările produse în relaţie şi faţă de întreaga experienţă produsă de avort.

Extras din cartea: Sarcina neasteptata - Mărturii si întâmplări adevărate, aliantapentruviata.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe