22 Septembrie 21

DIANA ȘI DETRACTORII

   În loc să se vorbească despre ce spune și ce face fata de 19 ani care a fost prezentă în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, în cercurile zelotiste se discută despre faptul că nu este ortodoxă, deci e indezirabilă. 
   O recunoaște singură, e evanghelică, născută într-o familie de această credință.
   Dar voi vedeți că, în timp ce tinerii noștri botezați ortodocși sunt complet dezinteresați de ce se întâmplă în jurul lor, nu există eveniment social-politic pe care fata asta să nu-l bifeze (mi-a arătat Cleo pe instagram)?
   În plus, câți tineri botezați ortodocși vorbesc despre Valeriu Gafencu și dau citate din Nicolae Steinhardt? Sau îndeamnă pe alții să meargă la evenimentul de la Putna?
   Sigur că avem de văzut dacă are anduranță și Diana va confirma în timp. Dar când tinerii sunt astăzi atrași spre zona #rezist politică și spre ideologiile progresiste (atenție, chiar în familiile care merg constant la Sf. Liturghie!), să-i dai fetei cu ortodoxia în cap și să o umpli de suspiciune în plin tsunami globalist, mi se pare cel puțin inadecvat. Asta dacă nu ar intra deja într-un pattern al specificului național.
   Domnul Iisus a arătat în mai multe cazuri că "străinul", "păgânul", este mai deschis spre Adevăr "credinciosului" crescut în tradiție (iudaică) și cred că începem să ne asemănăm cărturarilor & fariseilor (fățarnici), care se băteau cu pumnul în piept ca păstrători ai adevărului revelat lui Moise și proorocilor. Femeia cananeeancă, samariteanca, ofițerul roman păgân (sutașul), sunt mărturii lăsate de Domnul și consemnate în Evanghelii. 
   Nu cunoaștem parcursul de viitor al Dianei Paul, dar nu văd cum am putea să o ajutăm să găsească credința ortodoxă (din gracă: orthos - dreaptă, corectă; doxa - credință, slavă), care nu are o dată de înființare alta decât Pogorârea Sfântului Duh după Înâlțare și ulterior Primul Sinod Apostolic de la Ierusalim din jurul anului 50, printr-o "predanie" a bănuielii și a intransigenței preeminente. 

#GoDiana!
PS Întrucât discuția este și despre A3 ca "focar" neoprotestant, vă asigur că Răzvan Dumitrescu este cât se poate de ortodox.

Text: Iulian Capsali
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe