08 Martie 21

Dezbateri parlamentare despre ora de Religie: Patriarhia doreşte păstrarea unei ore pe săptămână în învățământul preuniversitar

   „Solicitarea a fost adresată miercuri, la Palatul Parlamentului, de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul în cadrul unei dezbateri organizată de Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, împreună cu Comisia pentru învățământ, tineret și sport din Senatul României.

   Alături de ierarh au participat Pr. Nicuşor Beldiman, Consilier patriarhal coordonator, şi pr. George Jambore, inspector la Sectorul Teologic Educaţional al Patriarhiei Române.

   ​„Considerăm că trebuie susţinută această solicitare a noastră ca să se păstreze o oră pe săptămână la toate cele trei filiere ale învăţământului preuniversitar, iar dacă vor exista la cel profesional anumite diminuări, dorim ca religia să fie tratată ca şi celelalte discipline umaniste, pentru că s-ar crea această frustrare de discriminare”, a spus Episcopul vicar patriarhal.

   Ierarhul a subliniat că „Patriarhia arată un interes cu totul deosebit învăţământului în general şi, desigur, învăţământului religios în special”.

   Întâlnirea a fost organizată în contextul în care până la sfârşitul lunii se află în dezbatere publică proiectele planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional, care vor intra în vigoare gradual, începând cu clasa a IX-a a anului școlar 2021-2022.

   Propunerile planurilor cadru pentru filiera teoretică prevăd păstrarea unei ore de religie pe săptămână pe durata întregului an şcolar, însă la filierele tehnologică şi profesională lucrurile stau diferit.

   La filiera tehnologică există trei variante propuse, Biserica agreează pe cea dintâi, care crede că este posibilă păstrarea unei ore întregi de religie şi la această filieră. Celelalte două variante reduc la jumătate această oră. La filiera profesională, de asemenea, există trei variante. Din păcate, toate trei propun diminuarea orei de religie până la desfiinţarea ei, în una dintre cele trei variante.

   „Noi considerăm că ar trebui să găsim soluţii cât să păstrăm şi la aceste două filiere o oră întreagă, ţinând cont de importanţa acestei discipline pentru formarea tinerilor pentru o societate modernă, care nu înseamnă doar tehnologie, ci înseamnă şi cultură şi spiritualitate şi din această perspectivă disciplina nu poate fi înlocuită cu o alta”, a declarat episcopul vicar patriarhal.” - se arată într-un articol Basilica.ro (dă clic pentru articolul complet)

   Se cunoaște foarte bine, avânt experiența ultimilor 20 de ani, că anumite forțe politice din ce în ce mai puternice în ultimii ani, își doresc eliminarea Bisericii, lui Dumnezeu, icoanelor, disciplinei Religie din școală ... măcar câte puțin.
   Important este de știut că Biserica este baza tuturor învățăturilor, școala își are ca și loc de naștere treptele Bisericii, icoana reprezintă printre primele manuale prin care omul se întâlnea cu cunoașterea. Se dorește eradicarea Religiei din școală pentru a o înlocui cu educația sexuală, indiferent de numele ei, cu ideologia de gen, cu propaganda „culturii Sodomei și Gomorei”...ce vă doriți de la viitorul României? Bărbați înțelepți cu iubire de patrie, părinți, credință sau niște bărbați feminizați îmbrăcați în fuste și cu lac pe unghii?
 
Sursă foto: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe