08 Decembrie 22

Dezastrul de la Arhiepiscopia Tomisului

„Nu doar cinci preoți-călugări, cărora le-au ars chiliile din Palatul Arhiepiscopal, au rămas numai cu ce era pe ei în urma incendiului de la Constanța, după cum s-a știut în primă fază.  
Ci și Sfânta Masă din Sfântul Altar a rămas doar cu ce o acoperea la momentul când a luat foc. Este Masa la care ne pomenește Înaltpreasfințitul Teodosie, atunci când slujește Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala din  Constanța.
În rest, a ars tot. Fiindcă sus la mansardă în Palatul Arhiepiscopal erau nu numai chilii, ci erau și depozitate  Acoperăminte de schimb pentru Sfânta Masă, pentru Vasele sfinte de pe ea, cât și Epitafurile pentru Prohodul Domnului si al Maicii Domnului (cele pe sub care trecem atunci când se fac aceste slujbe). De veșmintele preoțești nici nu mai zic, că si acelea au ars toate.
De asemenea, bucătăria, care era comună pentru toți călugării, a ars în totalitate. Si și călugării trebuie să mănânce. Acuma locuiesc cu toții în altă parte, iar acolo unde locuiesc este urgent nevoie de electrocasnice si mobilier de bucătărie.
Cine vrea să ajute să îmi scrie mesaj privat si îl pun în legatură cu părintele Paulin, părintele-stareț al Catedralei Sfinții Apostoli Petru si Pavel din Constanța.
Ce tainică e lucrarea lui Dumnezeu, care iată ce șansă ne-a dat: să acoperim cu dragostea noastră, cu jertfa noastră,  Sfânta Masă din Sfântul Altar, cea unsă cu Marele Mir la Sfințire. Doar omul când primește Taina Botezului mai e uns cu Marele Mir. Noi, creștinii botezați, și Masa Sfânului Altar primim Marele Mir.  
Iată ce legătură de nedesfăcut este între creștin și Masa Sfânului Altar! Să ajutăm Casa Domnului și pe cei ce slujesc lui Hristos si nouă, păcătoșilor, la vreme de mari încercări si ispită.” - a scris Cristina Leordeanu pe un site social.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe