08 August 22

Despre sfârșitul lumii și semnele vremilor

În fiecare zi suntem bombardați cu știri apocaliptice. Toate molimele și catastrofele pământului, unele după altele, într-o succesiune quasi-cotidiană ni se derulează sub ochi: crește iar rata îmbolnăvirilor de covid, canicula și seceta fac din nou ravagii, suntem în pragul războiului, și nu orice fel, ci nuclear, ne invadează rușii, lăcustele, gândacii, covidul se întoarce iarăși și încă odată, plus crizele totale, perfecte, sublime, crize economice, alimentare și energetice… toate deodată! Iar când temele de import „obosesc” și nu îi mai înspăimântează pe români, se reîncălzește tema românească a cutremurului devastator: mai rău ca în ’77, și mai devastator, și mai cutremurător! Și asta la toate posturile tv corect politice, în toate ziarele, în toată mainstream media! În fiecare zi!
Zi de zi trăim apocalipsa.
Și totuși supraviețuim!
Zi de zi.
Constatăm asta. Constatăm, dar nu înțelegem foarte clar scopul, „mobilul” actelor de terorism mediatic, „de ce”-ul acestui asalt informațional și emoțional care se dă zilnic asupra minților și sufletelor noastre.
În primul rând va trebui să spun că, într-adevăr, trăim un sfârșit de lume. Așa cum v-o tot spun de prin martie suntem contemporani cu apocalipsa lumii uni-polare în care „cel mai puternic om al planetei” controla tot, decidea tot. Și asta indiferent de deznodământul războiului din Ucraina, căci dacă Moscova nu va fi ocupată (măcar politic - prin revoluții portocali - dacă nu și militar), ceea ce e evident că e imposibil, „lumea civilizată” condusă de „cea mai mare democrație a lumii” a pierdut controlul asupra planetei, Izolându-se autistic pe „planeta mică”, acolo unde totul este încă sub control și totul este conform cu dogmele corectitudinii politice.
Dovada o avem în fiecare zi. Nu mai departe de ieri, „cel mai puternic om al planetei” s-a dus personal să viziteze fostul său aliat strategic din Orientul Mijlociu, în proaspăta membră a BRICS - Arabia Saudită, să ceară mai mult petrol. Rezultatul a fost simplu: prețul petrolului a crescut la bursă în loc să scadă.
Cam atât mai reprezintă, cam atât mai poate „cel mai puternic om al planetei”.
Iar acest sfârșit de lume politică va avea ca efect și sfârșitul iminent al lumii dominate financiar de „lumea civilizată” și declinul Dolarului și a sistemului monetar internațional. Dar despre asta v-am mai spus.
Cu alte cuvinte chiar trăim o „apocalipsă”, un sfârșit de lume… doar că este vorba de sfârșitul unei lumi politice, trăim LIVE apocalipsa celui mai mare imperiu pe care lumea l-a cunoscut - „Imperiul Unic” al „Super Puterii Mondiale” - SUA, și odată cu acesta apusul dominației „lumii civilizate”. Și, totodată, asistăm la nașterea unei noi lumi pe „Planeta Mare” - „Planeta BRICS”.
Dar despre acest sfârșit de lume presa nu vă poate vorbi. Pentru că nu are voie. Sau poate chiar pentru că unii jurnaliști nu înțeleg, sau refuză să accepte această nouă realitate. De unde acest transfer al apocalipsei de pe elementele politice pe cele fizice, concrete ale lumii înconjurătoare: apocalipsa gulerelor albe, ale „mai marilor noștri” ne este transferată mental și afectiv nouă, celor mulți, cei care oricum vom suporta și efectele deciziilor celei mai inepte și corupte clase politice din ultima sută de ani, clasă politică ce singură, prin măsurile și politicile aberante și arogante exportate peste tot în lume, a creat această apocalipsă.
Acestea, pe scurt, ar fi motivele obiective pentru care presa ne bombardează zilnic cu știri apocaliptice. Scopurile pentru care o fac sunt de o cu totul altă natură, și sunt absolut pragmatice.
În fața acestei realități, acceptate sau nu, conștientizate sau nu de către promotorii terorii, media are datoria să țină publicul ocupat, absorbit, fascinat de spectacolul „apocalipsei”… pentru că niciodată până acum establishment-ul nu a fost mai slăbit în „lumea civilizată”. Iar acest lucru e limpede ca lumina zilei! Vezi ce se întâmplă în Anglia, în Italia, în Estonia, în Bulgaria! În curând în Germania, în Franța, în Spania. În toată „lumea civilizată”. Și toate acestea de frica furiei popoarelor care au fost mințite, ale căror „idoli” - consumul și confortul, omnisciența științei moderne și superioritatea militară și civilizațională a „vestului”,  se dărâmă sub ochii lor!
Mase și popoare care, în ultimii ani, și-au cedat și sacrificat voluntar libertățile pe altarul acestor idoli, care acum sunt în ruină.
De aceea, popoarele „simt” că ACUM își pot recăpăta puterea, cetățenii „citesc” aceste „semne ale vremilor” și intuiesc că e o oportunitate istorică de a-și recăpăta drepturile și libertățile acaparate de establishment-ul politic „vestic” ce azi e în declin și e incapabil să se trezească din „pumnii” pe care îi primește de la istorie.
Vă spuneam într-o postare mai veche faptul că după o perioadă de crunt control de tipul maccartismului din anii ’50 din SUA, va veni o perioadă de recâștigare a drepturilor și libertăților civile ca urmare a „competiției” ideologice dintre cele „două planete”. Nu m-am înșelat. Asta se întâmplă deja, și asta e vizibil chiar și pe cealaltă planetă (vă rog citiți articolul „Sindromul Xi: Valul de Libertate care bate în lume este mai PUTERNIC decât ne imaginăm” scris impecabil de Adrian Pătrușcă). Singurul lucru la care sper să mă înșel e termenul, estimarea perioadei de viață a „terorii maccarthiste” și vă spuneam că acest val de libertate va veni peste 5 la 10 ani.
„Semnele vremilor” ne spun că de noi ține, doar de noi ține Recâștigarea libertății noastre dar și momentul când acest lucru se va întâmpla, căci Libertatea poate și trebuie să fie recâștigată în momentele de slăbiciune ale puterii lor, în momentele de criză ale establieshmentului de pe „Planeta mică”, adică de aici, de la noi, din „lumea civilizată”. Și asta o putem face ACUM, nu peste 5 sau 10 ani!
Și asta presa de propagandă nu vrea să o realizăm, nu se lasă timp să o înțelegem!
De aceea suntem ținuți sub teroarea nimicului! Sub teroarea minciunii!
Pentru a fi înspăimântați și înmărmuriți, deci imobili și blocați intelectual și emoțional în momente în care am putea reacționa și refuza mica „Mare resetare” care ne mai este implementată doar nouă, celor de pe „Planeta Mică”.
Da, lumea se sfârșește. „Lumea Nouă și Resetată” se sfârșește. Și odată cu ea se poate sfârși și asaltul urâciunii pustiirii și al forțelor liberticide. Și poate reîncepe o lume a drepturilor și libertăților cetățenești, dacă tot vom pierde confortul oferit de consumul deșănțat.
Dar asta depinde de noi.
Depinde de noi dacă reușim să citim „semnele vremilor”…
și să acționăm în consecință!

POST SCRIPT - Vă las mai jos câteva imagini care chiar demonstrează nu doar faptul că lumea se sfârșește, ci că se sfârșește urât, fără nimic glorios în acest apus al „lumii civilizate”!

Autor: Avocatul Dan MV Chitic, Facebook. / Captură foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe