02 Octombrie 22

Despre rușinea de a mărturisi prin salutul „Hristos a înviat” sau „Hristos s-a înălțat”

    In primul rand trebuie sa stim despre aceste doua saluturi ca reprezinta o marturisire Crestin Ortodoxa despre Invierea Domnului si despre Inaltarea Domnului.
    Problema de actualitate a "crestinului caldicel" este rusinea, pentru care trebuie sa ne amintim cuvintele Sfintei Scripturi din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul / Capitolul 3 care spun in versetele: 15. Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! 16. Astfel, fiindcă eşti căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea.
    Rusinea unui Crestin reprezinta calea cea mai sigura prin care se indeparteaza de Dumnezeu. Totul trebuie facut natural, smerit si cu capul sus. Hristos nu a inviat fiind rusinat de adevarul dumnezeirii ci a inviat cu toata Sfintenia unui Dumnezeu.
    "Hristos a inviat" se spune in general de la Invierea Domnului pana la Inaltarea Domnului, iar "Hristos s-a inaltat" se spune de la joia Înălțării Domnului, până sâmbătă, la ceasul vecerniei (ora 16.00), din Duminica Pogorârii Duhului Sfânt.
   Sfântul Serafim de Sarov, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, întâmpina pe oricine venea la el cu o închinare, un sărut duhovnicesc şi cuvintele "Hristos a Înviat! Bucuria mea!".
    Importante a nu le uita sunt si aceste cuvinte ale Sfintei Scripturi care spun "Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri." amintindu-ne si intarind si mai mult prapastia rusinii unui crestin de credinta sa, terminand cu versetul "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. " prin care intelegem clar ca nu este de ajuns sa ne declaram in Biserica Crestini, ci trebuie sa traim o viata demna de un Crestin prin care ateul, agnosticul, sectarul sau schismaticul sa ia seama la viata noastra si sa se intoarca la Biserica lui Hristos, care este Ortodoxia.
   
P.S. Mai putem adauga ceea ce Doxologia scrie pe site-ul lor "creștinismul s-a născut în comunitatea din jurul potirului euharistic, salutul acesteia era legat de cele duhovnicești. Cu siguranță că erau folosite formulele de salut specifice mediului iudaic și mai târziu celui elen, însă, încă din Noul Testament, găsim un prim salut creștin – „Maranatha”, adică „Domnul vine” sau, după alte traduceri, „Doamne, vino” (1 Corinteni 16:22)."

Hristos a inviat!

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe