28 Mai 22

Despre războiul ruso-ucrainian fără cenzură mediatică.

Pentru a înțelege realist „războiul” Rusiei contra Ucrainei trebuie să cunoaștem, să studiem TOT tabloul informațional cu bune și rele, cu dezinformări și manipulări, cu informații reale și necenzurate.

Adevărul istoric acceptat și de-o parte și de alta este că Ucraina a fost creată de comuniștii ruși. Se cunoaște foarte bine faptul că unde este acum Ucraina, acel teritoriu a fost foarte mult timp teritoriu rusesc, că la Kiev a fost capitala Rusiei etc.
Revenind mai aproape de actualitate, din anul 2014 provinciile din estul Ucrainei, care au devenit „mar al discordiei”, se cunoaște faptul că sunt locuite în proporție de 85% de ruși, aceste provincii proclamându-se INDEPENDENTE încă din acest an, 2014. De atunci, Ucraina nu mai administrează sub nici un fel respectivele provincii din sud/estul țării. Cum s-a ajuns aici? În istoria lumii cunoaștem faptul că adevăratele puteri militare, imperii sau țări foarte puternice au căutat să aibă o anumită zonă de „tampon” în jurul propriului nucleu pentru a se simți protejați. NATO, cu armată aparținând în proporție de circa 80% SUA, a crezut de cuviință că trebuie să înconjoare Rusia cu o grămadă de baze militare, țări integrate în această alianță militară. Ca să facem o glumă pentru a ne mai destinde puțin, rușii au avut tupeul să își pună țara fix între bazele ăstora militare, mai mult de atât, Biden, președintele SUA, a tot aprins fitilul războiului dintre Rusia și Ucraina cu declarații halucinant de agresive la adresa Rusiei. Ucraina prin conducătorii săi a declarat faptul că dorește să intre în NATO, iar Biden și compania mai aveau puțin și luau la rând toată populația Ucrainei la „mozolit” de bucurie. Belarus și Finlanda, mai ales cea de doua a renunțat la visul NATO, dorind pace la granițele sale cu ursul rusesc... Ucraina nu a înțeles ce se poate întâmpla dacă își tot trimite bilețele de dragoste cu SUA, așa că și-a pus baza în SUA și Franța că o va ajuta să învingă cotropitorii rusești, fals. Se pare că Ucraina a tras lozul cel mic iar SUA și prietenii săi ripostează contra Rusiei în contextul actual cu cele mai penibile sancțiuni la care ne-am putea aștepta, dat fiind situația militară din estul Ucrainei... Să ne înțelegem, un război direct sau indirect dintre Rusia și SUA poate însemna foarte bine stârpirea poate a jumătate din populația lumii ... acest război va face ceea ce nu va face „Covid și prietenii săi” în 1000 de ani.

Nici măcar acum NU putem discuta de o invazie ...

Această explicație a prezentat-o foarte bine maestrul Ion Cristoiu, de la el trezindu-mă și eu cu privire la a fi sau a nu fi invazie.
Pentru a exista o invazie trebuie să existe cel puțin două state, un cotropitor și un cotropit, cotropitorul atacă țara cotropită cu arme, soldați, avioane etc, intrând efectiv pe teritoriu acesteia. În cazul Rusiei și Ucrainei, avem de a face din punct de vedere politic cu un teritoriu „independent”, rebel din estul Ucrainei, un teritoriu cu conducere proprie care a fost recunoscut recent ca „independent” de către o singură țară, culmea, de Rusia. Acest „teritoriu independent”, mai mult rebel, în urma recunoașterii ca stat independent de către Rusia cere ajutorul, evident, Rusiei pentru a rezista armatei Ucrainiene care este prezentată în Rusia, de către presa rusă, ca fiind „agresoare”.
Politic vorbind, asistăm la un „ajutor militar” din partea unei „țări vecine” într-un conflict în imediata vecinătate... realist vorbind este o adevărată „ciorbă” politică în care se moare!
Având în vedere declarațiile politice din ultimele 2 luni din partea SUA, Franța, Rusia și Ucraina ... nu, niciodată nu s-a dorit cu adevărat pacea, asta cu „să fie bine ca să nu fie rău” a fost o vrăjală pentru creduli, acolo se moare din pricina unor orgolii venite din partea unor oameni care nu vor trage fizic un glonț în acest război, ei vor sta liniștiți la căldură, pe fotoliu cu un pahar cu vin în mână.

Singura soluție pentru pace este PACEA, adică încetarea focului și ajungerea la recunoașterea provinciilor rebele ca ne mai fiind parte a Ucrainei ... știu, este crud, crunt, este vorba de oameni, de vieți ... însă se pierde mult mai puțin decât s-ar pierde în eventualitatea escaladării acestui război. Nu știu cât de mare este setea de sânge a lui Putin sau a lui Biden ...


Foto credit: cotidianul.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe