03 Octombrie 22

Despre purtarea de grijă a lui Dumnezeu

    O femeie a avut un oarecare fel de aratare. Eu i-am dat canon sa aiba grija de-o femeie oarba care era bol nava si i-am zis asa: “Te ocupi frumos de aceasta fe meie bolnava, ai canon de la mine, e canonul ma ta le. Cât e iarna, sa-i faci mâncare calda, ceai cald, sa-i îngrijesti casa, sa-i pui în priza resoul sa se în cal zeasca. Sa vii tot timpul s-o cercetezi, ca asta-ti va fi mântuirea“.
    Într-una din zile pe oarba a vizitat-o cineva si, din greseala, a uitat usa deschisa si usa nu s-a mai închis. Si fiind iarna si ea fiind bolnava si neputând sa mear ga, a început sa se roage de pe pat. Ea stia ca eu am dat ascultare celeilalte femei sa o îngrijeasca si ma stia si pe mine ca mergeam s-o spovedesc si s-o împartasesc. Si stând ea pe pat, a început sa se roage asa: “Parinte Calistrat, anunt-o pe doamna Magdalena sa vina, ca mor de frig, nu mai pot“.
    Aceea tocmai ce citea acasa la Psaltire si-n clipa în care aceasta se ruga aici, la Dumnezeu, cealalta ma vede deschizând usa camerei ei si zicând: “Bine, tu stai si citesti la Psaltire si Ecaterina moare de frig“. (Ea mi-a povestit dupa aceea, venind la mine si întrebându-ma de ce am plecat si n-am mai stat de vorba.) Atunci ea s-a dus repede la Ecaterina si a gasit în tr-adevar usa deschisa. A închis imediat, a facut cald, i-a facut frectie, a îngrijit-o, a facut ceai cald, i-a dat pastile sa nu raceasca si a plecat apoi cu autobuzul la Bârnova.
    “Parinte, zice, ati fost azi în jur de ora cutare la mine?“ “Nu.“ “Ei, ma mintiti pe mine.“ Eu, când am va zut ca vorbea serios, mi-am dat seama ca s-a în tâm plat ceva si i-am zis: “Ei, am fost la cineva la sfin tire cu un etaj mai sus si am zis sa deschid si la tine sa-ti spun sa mergi si sa ai grija de ea“, ca sa nu prin da ea alta idee. Zice: “Vai, as fi vrut sa-mi faceti si mie o sfintire, as fi vrut sa intrati si la mine“. “Lasa, o sa mai vin, stai linistita.
 

Extras din: Danion Vasile
Mângâiere si mustrare / Ne vorbeste Parintele Calistrat de la Bârnova
Bucuresti, 2003

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe