24 Septembrie 20

Despre jertfirea de sine a tinerilor Români !!!

Am trăit în acest început de an, pe 2 ianuarie 2020, o zi excepțională! Excepțională pentru că mi-am dat seama că seva neamului românesc este încă foarte puternică!

La Tabăra de Lucru și educație românească de la Valea Plopului au participat peste 200 de voluntari, dintre care 50 au fost liceeni de cea mai bună calitate.
Am fost fericit să observ că acești tineri, neobișnuiți cu asprimea muncii dure, au lucrat cu un extraordinar elan ,neținând cont de extenuarea fizică, pentru ca cei 400 de orfani de la Valea Plopului să poată avea căldură în căsuțele construite de părintele Tănase.
Am cunoscut printre acei tineri extraordinari, un adolescent de 16 ani, care a izbit necontenit cu toporul în bușteni, deși palmele lui erau numai răni, fără să țină seama de sfaturile noastre, prin care îl îndemnam să se oprească, pentru că făptuise enorm până în acel moment.
După ce și-a bandajat mâinile a continuat să muncească.
Nu s-a oprit până ce a venit seara.
Era recunoscător pentru faptul că Dumnezeu i-a dăruit părinți cu suflet frumos și nu înceta să se întrebe ce s-ar fi ales de el dacă nu ar fi avut dragostea lor.
Pentru aceasta, și-a rănit palmele, parcă încercând să răsplătească darul minunat pe care Dumnezeu îl așează în sufletul fiecărui OM.
Am văzut adolescente de aceeași vârstă ( 16-17) ani, care au înconjurat cu o veritabilă dragoste de mamă, pe prichindeii îngrijiți de părintele Tănase.
În ochii lor am văzut hotărâre nestrămutată de a proteja acești copii.
La cum îi cunosc pe acești tineri, cred că în acele momente și-ar fi pus viața pentru a proteja acei copii.

Afară, în frigul pătrunzător, în vântul care ne sugea seva din oase, erau 150 de ROMÂNI, bărbați și femei care pe parcursul zilei au reușit să taie, să crape, să care și să așeze la fiecare casă de orfani, stive de butucei, care așteptă cuminți să-și împlinească misiunea de a încălzi acest sfînt așezământ.
Acești oameni au fost eroii vremurilor noastre!
Au împlinit într-o zi, o muncă ce ar fi fost plătită cu aproximativ 30 000 de lei.
Totul pentru copii!
În alt loc, 40 de bărbați foarte puternici au mutat piese impresionante de construcție la care și utilajele s-ar fi forțat.

Mă opresc din povestit pentru a nu plictisi.
Adaug doar că l-a sfârșitul zilei, din contribuția fiecăruia dintre noi, am reușit să plătim câteva din enormele facturi ale așezământului.

Țara noastră se poate ridica din dezastrul moral în care este, prin exemplul nostru nemijlocit, de jertfire personală.

Ce simplu ar fi dacă românii s-ar baza pe virtuțile proprii și nu ar mai aștepta minuni de la sistemul corupt, de care suntem cu toții vinovați!!!!

Pe toți cei care vă simțiți români, cărora vă pasă de această țară și de viitorul copiilor noștri, pe toți cei care vă simțiți urmași ai luptătorilor pentru libertatea Neamului Românesc, exprimată prin valorile creștine strămoșești, vă chemăm în Frăția Ortodoxă!

Aici vei fi ACASĂ!
Te așteptăm cu drag!

Doamne miluiește neamul nostru românesc!
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe