30 Iunie 22

Despre Frăția Ortodoxă: „Vă rog să mă credeți că nu țin pasul să postez cu acțiunile lor, atâta sunt de multe ... ”

M-a băgat Dan Grăjdeanu  în grupul de pe Telegram al Frăției Ortodoxe. Vă rog să mă credeți că nu țin pasul să postez cu acțiunile lor, pe care eu doar le vad în fotografii, atâta sunt de multe. Că aș vrea să postez mereu ce fac oamenii ăștia aleși de Dumnezeu pentru o mărturisire așa de fermă, dublată mereu și mereu de fapte, dar  efectiv nu prididesc.
 Este incredibil cum a reușit omul acesta  Dan Grajdeanu,  să mobilizeze sute și sute de oameni în fiecare județ care fac ceva fizic. Se cunoaște în urma lor că au trecut pe acolo. Vă mărturisesc că sunt uluită cum de pot fi în toate părțile atât de prezenți și activi.
Eu, spre exemplu, nu am reușit să ajung când a slujit Înaltpreasfințitul Teodosie la Bisericuța Izvorul Tămăduirii, cea pe care primarul Constanței vrea sa o demoleze. Desi am vrut, a fost imposibil. Ei au putut.
La Iași, în ziua paradey,  iar au fost foarte, foarte mulți membri ai Frăției Ortodoxe, care, ce să vezi?, iar au mărturisit pe Hristos.
La parastasul de 9 ani al parintelui Iustin de la Petru Vodă au raspuns "prezent" în  umar mare.
Apoi într -un sfârșit de săptamână, au ajutat maicile de la Petru Vodă - Paltin să își taie și chivernisească lemnele pentru iarnă.
La turnarea centurilor și a cupolei de la Mânăstirea Ioan Gura de Aur din Ținutul Casienilor cine a dat o mână de ajutor, în alt sfârșit de săptămână,  cititorului care este părintele Ciprian Stanca? Frăția Ortodoxă, desigur. Da' unde nu se duc? La schitul părintelui Amfilohie Brânză, tot ei. La o mânăstire din Deltă aflată în construcție cine s-a nevoit? Frăția Ortodoxă. La Casa de copii din Bacău tot ei. La curățat de șanțuri. La curățarea unor cimitire, din sate aproape părăsite cine a cinstit memoria strămoșilor celor plecați la muncă în Vest? Frăția.
Sau cine a ajutat pe maica unui călugăr  de la Mânăstirea Vatopedu din Sfântul Munte,  care nu mai are nici un ajutor aici? Frăția desigur și cu promisiunea de a o ajuta mereu pe mama părintelui Chiril ce se roagă pentru noi în Athos.
Și la hram de Sfânta Treime, la Mânăstirea Văcăreștii Noi, care are ca și ctitori o superbă familie de aromâni, mare cu copii si nepoți mulți, dar care nu vor să se știe cine sunt,  cine a venit să se închine și să participe la SfântaLiturghie slujită de doi arhierei? Frăția Ortodoxă Sfântul Gheorghe Purtătorul de biruință. Am mai scris aici ce înseamnă Mânăstirea aceasta de la Lumina pentru mine, care am crescut în Valea Văcărești, unde, pe deal, se afla Mânăstirea Văcărești. Ce durere când au demolat-o! Doamne!  Unde mai pui și că acolo slujește părintele Ștefan Mindea, neurochirurgul venit din America sub ascultarea părintelui Iustin Pârvu și are ca stareț pe părintele Iustin Tânăr, care a fost ucenic al parintelui Iustin Pârvu. Anul ăsta când am fost și am văzut cum se înalță și arată exact ca Mânăstirea lângă care am crescut și am locuit până la 16 ani, vă dați seama, cum să nu plângi de bucurie?
Doamne,  dacă ați vedea pozele de pe grupul de telegram! Parcă te întorci în trecut, la clăci, când nu lua nimeni bani, doar se ajutau românii între ei. E un duh de pace și ajutor creștinesc teribil de impresionant. Si ce m-a impresionat cel mai mult e ca oamenii ăștia își iau copiii cu ei. Și îi educă să simtă românește. Și mai ales simtă pe Hristos în inima lor.
Iar urarea pe care a consacrat-o Dan e pur și simplu fabuloasă, îti deschide toate baierele inimii: Doamne, ajută neamul nostru românesc!
Amin!
Nu suntem așa puțini! Și cu ajutorul lui Dumnezeu și cu Hristos în inimă ne vom uni și mai bine.

Autor: Cristina Leordeanu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe