Alexandra Nadane: ”Legea trebuie sa faciliteze facerea binelui și să pună limite pentru contrafacerea lui, nu să interzică binele.”
1. Încălcarea legii nu este bună, dar legea care nu e bună trebuie schimbată.
2. Este extraordinar că judecătorul a înțeles faptul că binele fetiței a fost realizat și că nimeni nu a avut o intenție rea, deși au încălcat legea; hotărârea e un pas, indirect, spre schimbarea legii, astfel încât să fie permisă începerea procedurii de adopție din perioada sarcinii și definitivarea ei, cu acordul mamei, într-o perioadă de câteva luni după nașter ... Detalii... » Ecaterina Dima: „Ați avut încredere că o să mă fac bine, vă mulțumesc!”
„Pentru toți cei care ați fost în ultimele luni alături de noi, pentru cei care ați plâns alături de noi, care ne-ați sprijinit în toate felurile, pentru dumneavoastră toți am acum un mesaj. Iată mesajul!” a transmis părintele Nicolae Dima din clinica de recuperare, unde o însoțește pe Ecaterina.
Mesajul a fost transmis chiar de Ecaterina care a mulțumit: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați că o să mă fac bine!&rdq ... Detalii... » Iată fetița siriană al cărei cordon ombilical era încă atașat de mama ei când a fost găsită și salvată dintre dărâmtărurile casei.
A fost născută imediat după cutremur dar, din nefericire, mama ei a murit în urma acestuia.
Scriu cu tristețe că mama este una dintre cele aproape 12.000 de victime care au murit în urma tragicelor cutremure din Turcia și Siria. Nu fac o afirmație politică, dar cred că victimele cutremurului din Siria ar trebui ajutate la fel ca cele ale cutremurului din Turcia, chiar dacă statul sirian este sub sancțiuni. ... Detalii... » Operația Ecaterinei a reușit...
Operația Ecaterinei s-a încheiat cu bine! Veștile sunt extraordinar de bune, mare este Dumnezeu! Medicul a extras un chist, o formațiune care nu se pune problema sa fie malignă. Intervenția a durat mai puțin decât se aștepta chirurgul. Pierderea de sânge și de țesuturi a fost minimă. Vesti mai bune nu se putea sa primim. Fraților, mare este puterea Domnului și a sfinților, mare este puterea rugăciunii în unitate! Bucurati-va toți cei care v-ati r
...
Detalii... »
„Pune-mi lesa, tati! Vreau si eu sa fiu caine!”
Intr-o casa, in lumea asta, in aceasta dimineata, la fel ca in fiecare zi, se aud strigatele fioroase ale unui barbat certandu-si copilul:
- Scoala-te mai devreme! Spala-te pe fata! Spala-ti dintii! Piaptana-te! Pune-ti camasa!... Grabeste-te! Trebuie sa ajungi la scoala. Stii ce?... Nu mai ai timp pentru micul dejun. Ia-ti sucul si ti-l bei pe drum. Sa nu cumva sa-l arunci... Prostule! Ce ti-am zis?! Uite cum ti-ai ... Detalii... » Harta spitalelor care sunt capabile să salveze copiii născuți prematur la 22 de săptămâni
Un sprijin extraordinar pentru copiii nenăscuți și părinții din întreaga lume: din ce în ce mai multe spitale au dotarea și personalul necesar pentru a salva copiii născuți prematur la 22 de săptămâni.
În astfel de momente asistența medicală este vitală, dar până de curând mulți medici aveau un blocaj puternic la nivel mental: puneau eticheta „neviabil”, fără să se gândească la soluții pentru a-i salva pe acești copii. Organizaț ... Detalii... » Casa sfinţită şi cei ce locuiesc în ea sunt ocrotiţi în faţa tuturor relelor .
Binecuvântarea şi sfinţirea casei noi este ca un botez pentru om, este un fel de încreştinare a casei, a locui, a spaţiului în care urmează a locui cineva.
De aceea, vom vedea, că pe lângă apa sfinţită cu care se stropeşte casa, se foloseşte şi ungerea cu undelem sfinţit precum la copilul nou botezat ungerea cu undelemn şi cu Sfântul Mir. Este un act de mărturisire a dorinţei, a opţiunii, a alegerii noastre de a trăi cu Dumnezeu, sub ... Detalii... » Au copiii o relație specială cu Dumnezeu? Dorel Zaica, profesor de pictură, s-a gândit să pună întrebări serioase copiilor mici.
Dorel Zaica, profesor de pictură la Liceul Tonitza, s-a gândit să pună întrebări serioase copiilor mici.
Iată ce a ieșit… Dumnezeu ne-a creat din nimic, iar după ce am terminat de trăit nu mai vrea să ne aducă înapoi la nimic, pentru că ne-a pictat așa de frumos că nu-L mai lasă inima să ne mai șteargă. (P. P., cls. a 6-a, 12 ani) În bisericile ortodoxe sfinții sunt slabi, alungiți la față și la corp pentru ... Detalii... » Fiecare casă trebuie să aibă un sfânt ocrotitor
Cinstirea sfinţilor în Biserica Ortodoxă are o dimensiune vie, în sensul în care sfinţii nu sunt cinstiţi doar la nivel declarativ, la nivelul mărturisirii de credinţă, ci această cinstire se materializează în ţinerea sărbătorilor lor prin participarea la toate slujbele săvârşite în biserici în aceste zile, în participarea la slujbele închinate lor (Acatiste sau Paraclise), în închinarea la sfintele lor moaşte, în cadrul pelerinajelor la locurile
...
Detalii... »
Părinții trebuie să-i învețe pe copii lor să meargă la biserică, de mici.
Părinții trebuie să-i învețe pe copii lor să meargă la biserică, de mici. Acest gest, această imagine le rămâne întipărită toată viața. Mersul la biserică nu este egal cu mersul la mall sau la zoo. Copii în biserică se sfințesc și ascultă cuvântul lui Dumnezeu atât cât îl înțeleg. De multe ori trăirea Sfintei Liturghii este mai intensă pentru un copil familiarizat cu biserica, decât a unui creștin ce pretinde că este practicant, mergând zi de zi
...
Detalii... »
„Bunicile noastre care ne făceau gogoși și turte în untdelemn și nimeni nu le întreba dacă au pus zahăr, sirop de agave sau stevia”
„Bunicile noastre care ne făceau gogoși și turte în untdelemn și nimeni nu le întreba dacă au pus zahăr, sirop de agave sau stevia.
Bunicile care ne domoleau foamea cu lapte cu fidea, orez cu lapte și un strop de dulceață de cireșe amare, ouă jumări, borș de fasole cu ceapă roșie frecată cu sare, cartofi pai prăjiți în tuci, mămăligă cu brânză și smântână, lapte chișleag, brânză de la sare și-o roșie coaptă la soare. Care ne așt ... Detalii... » Nu vă purtaţi cu copiii în chip silnic.
De obicei slăbiciunile copiilor îşi au izvorul în comportamentul părinţilor, care îşi silesc copiii, din dragoste desigur, care însă este doar o simplă dragoste omenească.
Când vreţi să le spuneţi ceva copiilor voştri, spuneţi-le prin rugăciunea pe care o faceţi. Copiii nu ascultă de cele pe care le aud, decât atunci când îi luminează Harul dumnezeiesc. Abia atunci ascultă ce vrem să le spunem. Când vreţi să-i spuneţi ceva copil ... Detalii... » |
-->