01 Decembrie 22

Acasă » Despre familie
1 2 3 ... 28 29 »

Operația Ecaterinei a reușit...

 • 15 Noiembrie 22
 • 4853
Operația Ecaterinei s-a încheiat cu bine! Veștile sunt extraordinar de bune, mare este Dumnezeu! Medicul a extras un chist, o formațiune care nu se pune problema sa fie malignă. Intervenția a durat mai puțin decât se aștepta chirurgul. Pierderea de sânge și de țesuturi a fost minimă. Vesti mai bune nu se putea sa primim. Fraților, mare este puterea Domnului și a sfinților, mare este puterea rugăciunii în unitate! Bucurati-va toți cei care v-ati r ... Detalii... »


„Pune-mi lesa, tati! Vreau si eu sa fiu caine!”

 • 20 Octombrie 22
 • 389
Intr-o casa, in lumea asta, in aceasta dimineata, la fel ca in fiecare zi, se aud strigatele fioroase ale unui barbat certandu-si copilul:
- Scoala-te mai devreme! Spala-te pe fata! Spala-ti dintii! Piaptana-te! Pune-ti camasa!...
Grabeste-te! Trebuie sa ajungi la scoala.
Stii ce?...
Nu mai ai timp pentru micul dejun. Ia-ti sucul si ti-l bei pe drum. Sa nu cumva sa-l arunci...
Prostule! Ce ti-am zis?! Uite cum ti-ai ... Detalii... »


Harta spitalelor care sunt capabile să salveze copiii născuți prematur la 22 de săptămâni

 • 08 Octombrie 22
 • 120
Un sprijin extraordinar pentru copiii nenăscuți și părinții din întreaga lume: din ce în ce mai multe spitale au dotarea și personalul necesar pentru a salva copiii născuți prematur la 22 de săptămâni.
În astfel de momente asistența medicală este vitală, dar până de curând mulți medici aveau un blocaj puternic la nivel mental: puneau eticheta „neviabil”, fără să se gândească la soluții pentru a-i salva pe acești copii. Organizaț ... Detalii... »


Casa sfinţită şi cei ce locuiesc în ea sunt ocrotiţi în faţa tuturor relelor .

 • 06 Octombrie 22
 • 157
Binecuvântarea şi sfinţirea casei noi este ca un botez pentru om, este un fel de încreştinare a casei, a locui, a spaţiului în care urmează a locui cineva.
De aceea, vom vedea, că pe lângă apa sfinţită cu care se stropeşte casa, se foloseşte şi ungerea cu undelem sfinţit precum la copilul nou botezat ungerea cu undelemn şi cu Sfântul Mir.
Este un act de mărturisire a dorinţei, a opţiunii, a alegerii noastre de a trăi cu Dumnezeu, sub ... Detalii... »


Au copiii o relație specială cu Dumnezeu? Dorel Zaica, profesor de pictură, s-a gândit să pună întrebări serioase copiilor mici.

 • 06 Octombrie 22
 • 238
Dorel Zaica, profesor de pictură la Liceul Tonitza, s-a gândit să pună întrebări serioase copiilor mici.
Iată ce a ieșit…

Dumnezeu ne-a creat din nimic, iar după ce am terminat de trăit nu mai vrea să ne aducă înapoi la nimic, pentru că ne-a pictat așa de frumos că nu-L mai lasă inima să ne mai șteargă. (P. P., cls. a 6-a, 12 ani)

În bisericile ortodoxe sfinții sunt slabi, alungiți la față și la corp pentru ... Detalii... »


Fiecare casă trebuie să aibă un sfânt ocrotitor

 • 28 Septembrie 22
 • 217
Cinstirea sfinţilor în Biserica Ortodoxă are o dimensiune vie, în sensul în care sfinţii nu sunt cinstiţi doar la nivel declarativ, la nivelul mărturisirii de credinţă, ci această cinstire se materializează în ţinerea sărbătorilor lor prin participarea la toate slujbele săvârşite în biserici în aceste zile, în participarea la slujbele închinate lor (Acatiste sau Paraclise), în închinarea la sfintele lor moaşte, în cadrul pelerinajelor la locurile ... Detalii... »


Părinții trebuie să-i învețe pe copii lor să meargă la biserică, de mici.

 • 24 Septembrie 22
 • 520
Părinții trebuie să-i învețe pe copii lor să meargă la biserică, de mici. Acest gest, această imagine le rămâne întipărită toată viața. Mersul la biserică nu este egal cu mersul la mall sau la zoo. Copii în biserică se sfințesc și ascultă cuvântul lui Dumnezeu atât cât îl înțeleg. De multe ori trăirea Sfintei Liturghii este mai intensă pentru un copil familiarizat cu biserica, decât a unui creștin ce pretinde că este practicant, mergând zi de zi ... Detalii... »


„Bunicile noastre care ne făceau gogoși și turte în untdelemn și nimeni nu le întreba dacă au pus zahăr, sirop de agave sau stevia”

 • 22 Septembrie 22
 • 148
„Bunicile noastre care ne făceau gogoși și turte în untdelemn și nimeni nu le întreba dacă au pus zahăr, sirop de agave sau stevia.
Bunicile care ne domoleau foamea cu lapte cu fidea, orez cu lapte și un strop de dulceață de cireșe amare, ouă jumări, borș de fasole cu ceapă roșie frecată cu sare, cartofi pai prăjiți în tuci, mămăligă cu brânză și smântână, lapte chișleag, brânză de la sare și-o roșie coaptă la soare.
Care ne așt ... Detalii... »


Nu vă purtaţi cu copiii în chip silnic.

 • 21 Septembrie 22
 • 121
De obicei slăbiciunile copiilor îşi au izvorul în comportamentul părinţilor, care îşi silesc copiii, din dragoste desigur, care însă este doar o simplă dragoste omenească.
Când vreţi să le spuneţi ceva copiilor voştri, spuneţi-le prin rugăciunea pe care o faceţi.
Copiii nu ascultă de cele pe care le aud, decât atunci când îi luminează Harul dumnezeiesc. Abia atunci ascultă ce vrem să le spunem.
Când vreţi să-i spuneţi ceva copil ... Detalii... »


De la naştere la psihopatie, nevroză şi ateism.

 • 19 Septembrie 22
 • 295
Sau cum ne abandonăm noi copiii pe întuneric pentru că aşa ne spun unii...
Ați observat ce face un copilaş când doarme lângă unul dintre părinți? Până când adoarme, copilaşul îi tot caută cu mânuțele fața părintelui, îi frământă obrajii, îi verifică tot conturul feței, îi atinge nasul, pipăie cu palma gura părintelui. În tot timpul ăsta, copilaşul ține ochii închişi. Înțelegeti cât de profund este acest gest??? De fapt, copilul îşi trasează ... Detalii... »


„Iartă-ne, mamă si mamaie din veac, că mare păcat ne-am făcut permițând unora să te batjocorească!”

 • 12 Septembrie 22
 • 175
Fenomenal. Femeii nu i se văd ochii, dar i se vede privirea, cât de dârză e!
Te vede până în străfunduri dintr-o privire, te cunoaște după uitătură și după suflătură, după zborul cuvântului. Si despre ea zic unii acum că e proastă!
Despre femeia asta care de 2000 si ceva de ani, pășind alături de Hristos, a purtat pe umeri timpul și timpurile, vremea și vremurile, clipă de clipă, și-a dus cu demnitate și Crucea, si ulciorul, și secera ... Detalii... »


„Mama vorbea cu Dumnezeu aşa cum vorbea cu tata”

 • 28 August 22
 • 162
De când eram copil, mama ne ducea la biserică. Eram unsprezece copii şi ea ne ducea pe toţi la biserică. Copii fiind, îi spuneam că ne dor picioarele, că vrem să ieşim afară. Şi mama ne zicea:
„Mă, voi nu ştiţi ce înseamnă rugăciunea şi nu ştiţi să vă rugaţi lui Hristos, dar durerea picioarelor voastre este rugăciunea voastră către Dumnezeu. Asta-i rugăciunea voastră, când te dor picioarele pentru Hristos. Să-ţi obosească trupul pentr ... Detalii... »


-->
Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
Citate Ortodoxe