08 Decembrie 22

DESPRE CREȘTEREA COPIILOR ÎN FRICA DE DUMNEZEU

    A venit deunăzi o doamnă si un domn cu o fetită si s-au asezat la masă si făcea si copilita o cruce mare; cum a învătat-o tatăl ei si mamă-sa. Cei mai buni profesori de religie pentru copii, tot părintii au rămas. Dacă nu-i învătati voi prin exemplu, se trezesc niste sălbatici, niste fiare. Nu mai stiu ce-i mamă, ce-i tată, ce-i rusine, ce-i păcat, ce-i moarte, ce-i judecată, ce este rai, ce este iad, ce este muncă vesnică, ce este viată vesnică… Nimic. S-a trezit cu totul nebun, cu totul stricat la minte.

    Dacă nu învată credinta în casă de la părinti, nu au nici o educatie. Ei fac toate răutătile, fără mustrare de constiintă. Si atunci plâng mamele. Câte mame vin si plâng aici!

    Cea mai mare datorie pe care o aveti voi cei căsătoriti, asta este: să aveti mare grijă cum vă cresteti copiii. Dacă în familie, cât ai copilul acasă în cei sapte ani, nu te-ai grijit să-l înveti rugăciuni, să facă cruce, să stie Tatăl nostru, Crezul, să-l duci la biserică, să stie ce înseamnă post, să stie ce înseamnă păcat, să se ferească de păcat, atunci cresc niste bestii, niste fiare. Vai si amar de lumea asta!

    Iaca, vin la mine atâtea cazuri, în care copiii au bătut părintii, si altii chiar i-au omorât. Sunt cuvintele Mântuitorului, care a zis asa: În vremea de apoi se vor răscula copiii asupra părintilor si-i vor omorî. Să ferească Dumnezeu! Dacă nu veti avea grijă de copii, veti bea paharul amărăciunii si al scârbelor în veacul de acum si în munca cea vesnică în veacul viitor.

    Să nu credeti dumneavoastră că-i glumă. Copilul, dacă nu stie ce-i păcatul, ce-i rusinea, ce-i ascultarea de părinti, devine o fiară.

*

    Vine o femeie deunăzi cu o mână legată de gât, cade aici si începe să plângă. "Ce-i, mamă?" "M-a bătut feciorul! Vin de la spital. Mi-a rupt un picior si mâna dreaptă". "De unde esti?" "Din comuna Vânători". "Dar de ce te-a bătut?" "El cât câstigă într-o lună, într-o noapte bea tot. Că-i milostiv când bea: "Haide, măi! N-ai bani? Îti dau eu". Îl face dracul milostiv ca să-i bage si pe altii în ispită. Când vine acasă, femeia îi spune: "Măi Ioane, copiii n-au făină, n-au cărti la scoală…". El nimic. Bătaie, cruci si dumnezei. Când am văzut că o bate, am sărit s-o scot pe noră-mea. A lăsat-o pe noră-mea si m-a bătut de m-a băgat în spital. Am venit să pun slujbe pentru el".

    Ai auzit fecior? Ca o fiară. S-o bată pe mama lui! "Si, zice, au sărit vecinii, si pe el a vrut să-l bage politia la puscărie pentru bătaia asta. Doamne fereste! Să nu i se întâmple una ca asta!"

    "Mamă, tot o să-l ajungă mânia lui Dumnezeu". "Nu, nu, nu, să nu pătească ceva rău! Pune numai să-l ierte Dumnezeu!"

    Ai auzit mamă? El a bătut-o de a băgat-o în spital si ea se roagă să nu pătească ceva rău. Mi-am făcut cruce. Ce înseamnă adevărata mamă!

    Dar mânia lui Dumnezeu nu l-a răbdat! Cine a lovit pe mama sau pe tata, nu mai putrezeste, dacă nu l-a dezlegat duhovnicul si n-a făcut canonul.
 
Ne vorbeşte Părintele Cleopa / vol. 1-10 Editura Episcopiei Romanului 1995-2000

    
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe