14 August 22

„DEŞERTĂCIUNEA deşertăciunilor, toate sunt deşertăciuni” fără Hristos!…

Ecclesiastul 1, 3.
„DEŞERTĂCIUNEA deşertăciunilor, toate sunt deşertăciuniˮ fără Hristos!…

Există o mare sete neostoită, atât în viața reală cât și în mediul virtual, de a ne pune în evidență pe noi înșine prin ceea ce credem noi despre noi înșine, și nu pe Dumnezeu și ce vrea El de la noi, Cel după chipul căruia suntem creați și prin care existăm și viem.
Sfântul Apostol Pavel ne spune:
 „Ce ai, pe care să nu-l fi primit în dar? Iar dacă l-ai primit, de ce te FĂLEŞTI, ca şi cum nu l-ai fi primit?!ˮ…(1 Corinteni 4:7)
De ce ne fălim cu frumusețea trupului (iar aici, sulemeneala și țuguiatul buzelor este cireașa de pe tort ), cu diplomele și dregătoriile lumești trecătoare, cu bogățiile lucitoare, cu mesele copioase, cu viteza automobilelor, dacă toate sunt ale lui Dumnezeu și oricând ni le poate lua?
De ce nu mulțumim mai întâi lui Dumnezeu pentru ele și de ce nu-L slăvim mai întâi pe El prin ele, ca toate să aibe sens, adevăratul sens?
Căci nefăcând așa, cu siguranță ne vor subjuga și ne vom face idoli din ele...
Numai nefăcându-le idoli și știind că toate vin de la Hristos-Dumnezeu și către El îndreptându-se, doar atunci nu vom suferi când le vom pierde.
Astfel, goi venind pe lume, goi ne vom duce ( Iov 1:21 ) dar vai de sufletul gol de virtuți, care nu s-a rupt cu totul de materia şi slava lumii ! ! !
Pictor Vasile Neguș

Sursă: Părintele Teodor Ciurariu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe