23 Ianuarie 22

Derapaj de la o conduită creștină minimală

„Patriarhia Română saluta anul trecut vestea apariției vaccinului specificând că Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. A fost o separație binevenită. A informa este suficient, libertatea aparține fiecărei persoane. Din păcate în alte părți, papa pentru Vatican sau arhiepiscopul din Cipru au pus presiune pe oamenii din administrație să se vaccineze, derapaj de la o conduită creștină minimală.” - a scris Eduard Dumitrache pe un site social.

În istorie, știința, „oamenii mari” a prezentat lumii următoarele:

Aristotel (384-322 î. Hr.) considera că s-a trecut spontan de la neviu la viu prin nişte elemente intermediare. Mai credea că plantele sunt verigi intermediare între obiectele neînsufleţite şi animale.
Pierre Charron (1541-1603), scriitor şi moralist francez, a afirmat înrudirea omului cu animalele şi a încercat desprinderea moralei de religie.
Erasmus Darwin (1731-1802), bunicul lui Charles Darwin, gândea şi el că viaţa a apărut spontan. Mai credea că vietăţile au evoluat datorită dorinţelor lor şi eforturilor de voinţă.
În acea epocă circula ideea că animalele cu dinţi au apărut din cele fără dinţi, din dorinţa lor de a mesteca hrana.
În acest context s-a format gândirea lui Charles Darwin (1809-1882), considerat părintele evoluţionismului. El credea că omul descinde dintr-un mamifer păros, cu coadă şi urechi ascuţite, care trăia în copaci. Darwin a preluat ideile filosofice evoluţioniste şi le-a dat un aspect exterior ştiinţific. Principalele sale cărţi sunt: Originea speciilor prin selecţie naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existenţă (1859, trad. rom. 1957) şi Descendenţa omului (1871, trad. rom. 1967)
Karl Marx (1818- 1883), filosof materialist şi economist german, colaborator al lui Engels, a redactat împreună cu acesta Manifestul Partidului Comunist, apărut în 1848. În corespondenţa sa cu Engels, face referire la teoria lui Darwin, în care vede o bază ştiinţifică pentru doctrina lor materialistă. Din operele lui Marx şi Engels au fost traduse în limba română, în perioada comunistă, 76 de titluri.” - DIN ISTORIA EVOLUȚIONISMULUI

Pornind de la ideea prezentată mai sus de știință, în cazul de față „evoluționismul”, observăm că și astăzi prin experimentele globale cu un vaccin se urmează același scenariu hilar ... impunerea cu forța a unei „religii a științei”, o știință fără Dumnezeu.
Astăzi trăim vremurile cu adevărat nebune ale unei pandemii umflate, mâine va urma altă nebunie, „noua religie a climei”, de fapt un resort al științei mai sus menționate, cea fără de Dumnezeu.
Oamenii de știință, total fără de rațiune, au ajuns să se joace cu clima, cu planeta, cu viața și sănătatea tuturor oamenilor, pentru simplul fapt că ei se cred mai sus decât Dumnezeu ... aceștia au însămânțat norii ca să plouă în zona țărilor din Golf, iar în scurt timp au ajuns să nu mai poată scăpa de inundații, trăind efectiv un potop istoric în zona Emiratelor Arabe Unite, mai ales în Dubai şi Abu Dhabi. (vezi video mai jos)

Mai multe informații publicate la început de an 2022 de stiripesurse.ro, le găsiți AICI.

Bun, și după câte au ieșit la iveală despre proiectul Blue Beam, după toată joaca asta de-a Dumnezeu a oamenilor de știință mai sus evidențiată, politicienii trădători vor cere oamenilor să nu mai aibă centrare termice de apartament, și nici la casă, vor impune cu forța (pentru bani, evident) mașinile electrice și alte enormități.

Revenind la rolul Bisericii pe care l-a evidențiat Eduard Dumitrache la început de articol, Biserica, spune Sfânta Scriptură, este stâlp și temelie a adevărului. Asta nu pentru că Biblia sau Sfânta Tradiție ar fi ceva tratate de știință, cu toate că sunt elemente clare și de știință pe acolo, ci pentru că învățătura Bisericii are ceva ce majoritatea oamenilor de știință, și nu numai, nu o au și nici nu o înțeleg ... smerenia.

Atunci când ești mândru ajungi să obligi un om să se înjecteze de dragul „propriului crez”, ne-fiind un sfat bazat pe o evidență științific-fundamentată, atunci când ești mândru ajungi ca și „Biserică autocefală” să obligi toți clericii să se vaccineze ... căci așa înțelegi tu să faci „bine”, cu forța.

Vezi, Dumnezeu, Dumnezeu fiind, El niciodată nu a spus „hai, toți în împărăția pregătită celor buni, indiferent dacă sunteți răi sau buni”. Dumnezeu, întru smerenia Sa fără de asemănare ne-a lăsat să alegem, ne-a lăsat să trăim fix după cum dorim, ne lasă să ne croim viața aceasta trecătoare după cum vrem, iubindu-ne pe toți la fel.

Observăm că astăzi avem din ce în ce mai mulți „apostoli ai științei” care ne vor „un așa zis bine” cu forța, nu aceasta este calea ... întoarceți-vă către Adevăr!

Propun așa, cei care vor să se vaccineze contra Covid-19, să o facă ... pe mulți o să-i ajute să trăiască, dar pe mulți o să-i și omoare!! Cine nu dorește acest ser, să se protejeze cum cred ei de cuviință mai rațional și bine pentru sine. Aceasta este calea!


Foto credit: Sergiu Culeag (RFE/RL) via moldova.europalibera.org
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe