27 Mai 22

Dependența de gazul rusesc se combate cu dependența de gazul american.

UE a “negociat” achiziția a 15 trilioane de metri cubi de gaz lichefiat de la americani. Se vor primi, în principiu, în portul Roterdam. Ce afacere, ce lovitură genială, nu?
Africa și Asia de sud nu au decât să facă implozie ca urmare a embargoului și a noii cortine de fier cu Rusia și China. Ca și cu vakseenul, UE și-a tras rezervele necesare de gaz doar pentru că are bani. Dar va avea și zeci de milioane de imigranți economici.
E foarte probabil, totuși, ca Europa să facă foamea și frigul, dar să fie plină de bani. Că nu se știe cât va dura fluxul de gaz lichefiat american. Chestia cu ecologia și energia verde se amână (analiștii spun deja în presa main stream că s-a mers prea repede, prea departe), dar nu se uită. Cine știe cât vor suporta corecții politici americani să vadă că senilii lor din administrație au cotit-o din nou pe combustibil fosil…
Cât privește păpica, de vreme ce 40% din producția de cereale și leguminoase ale lumii nu mai există (Ucraina) sau e sub embargou (Rusia, Belarus, Kazahstan), e foarte probabil că foametea europeană va fi combătută cu organisme modificate genetic de la Monsanto și de la Du Pont (Pioneer). Nu are importanță că sunt interzise în UE - dă Ursula un regulament de exceptare de la regulamente mai vechi și gata … ajungem acolo unde industria farma-chimico-agrară americană și germană a vrut mereu să ne aducă.

Autor: Avocat Gheorghe Piperea, Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe