02 Decembrie 20

Deja au început atacurile împotriva Patriarhului Daniel!

   Să vedem cum stă treaba cu veșnic trâmbițatul dosar de la Securitate:
   "Înainte de 1989, actualul Patriarh a fost trimis de către Preafericitul Teoctist la studii în Franţa şi Germania, pentru a se întoarce şi a ocupa funcţia de consilier şi director al sectorului Teologie Contemporană şi Dialog Ecumenic. Conform Normele privind competenţele, atribuţiile şi sistemul de lucru referitoare la avizarea persoanelor care se deplasează în străinătate, în interes de serviciu sau personal, nr. D/0012391 din 29 iunie 1987, o asemenea plecare în străinătate, inclusiv la studii, ca trimis al Patriarhiei, nu se putea face, nici în cazul actualului Patriarh, fără avizul şi verificările Securităţii. Ceea ce presupune, de la sine, deschiderea unui ”dosar de urmărire informativă” şi, în mod direct, poate trimite la existenţa pe procesul-verbal menţionat al dosarului cu numele obiectivului ”Dobrescu”.
   Patriarhul Daniel a primit în 16 octombrie 2007 din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii o decizie de necolaborare cu Securitatea ca poliţie politică. " - MARIUS OPREA
   Ne întrebăm și noi, dacă Preafericitul Părinte Daniel a colaborat cu Securitatea, nu ar trebui să-i apară numele în alte dosare, unde a "turnat"?    Interesant că există doar acea listă cu dosare arse, parcă prea bine aparută astfel încât să arunce suspiciuni asupra Părintelui Patriarh. Și apoi, ce interes avea Securitatea să lase urme și liste ale dosarelor arse? Păi...atunci de ce le-a ars? Convenabil, foarte convenabil.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe