30 Martie 23

Decredibilizarea Educației - Sincronizare perfectă

Biserica Ortodoxă Română și alte culte religioase din România au propus introducerea Religiei ca materie opțională la Bacalaureat. Pentru cine cunoaște îndeaproape legile educației și știe ce înseamnă cu adevărat organizarea și procesul de pregătire a disciplinelor școlare această propunere ar trebui să fie primită cu bucurie, înțeleasă ca o oportunitate de dezvoltare a elevilor din punct de vedere educațional.
Din punct de vedere istoric, la baza culturii românești rămâne religia creștină! Nu putem separă istoria, literatura, arhitectura și cultura română de importanța credinței. Religia este și rămâne fundamentală pentru înțelegerea existenței noastre și felului în care ne-am dezvoltat din punct de vedere cultural.
În ziua în care cultele religioase anunțau Ministerului Educației cererea Religiei ca materie opțională la Bacalaureat, "jurnaliștii" de la Recorder trâmbițau o "investigație" din 2021 prin care s-a dorit în mod clar discreditarea instituției Bisericii Ortodoxe Române. 
De ce nu a fost difuzat materialul în momentul în care a fost sesizată situația? Dacă Recorder își dorește cu orice preț "adevărul" de ce a așteptăm până acum?
În ultimii ani am observati cu toții în media o ură deschisă față de Instituția Bisericii și față de preoți. Nu voi comenta cazul preotului din investigație ci felul în care se folosesc aceste informații pentru discreditarea și decredibilizarea Bisericii.
Atunci când este vorba despre educația copiilor noștri ce anume primează? Mijloacele parșive ale unora și agendele ascunse sau cu adevărat procesul de educație?
Bagatelizarea educației și privarea acesteia de o componentă fundamentală precum religia prin tot felul de mijloace obscure este de neacceptat. Examenul de Bacalaureat reprezintă un examen al maturității și al constientizării de sine, care fără de Religie rămâne mai sărac și mai supus voilor vremii.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe