19 Ianuarie 22

Declarația unui preot: Fără coroane la înmormântări, „Sunt bani arși”

Recent, un preot din comuna sibiană Slimnic propune pe un site social ca oamenii să nu mai cumpere coroane la înmormântări, ci mai bine cu banii pe care i-ar cheltui pe coroane să ajute rudele celui, celei trecut/e la cele veșnice. Părintele George Piț ia astfel exemplu de la alte parohii care au pus în practică acest sfat.

„Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm, a spus preotul din Slimnic.
În acest fel s-a gândit preotul din Slimnic să rezolve și problema poluării, dar să și ofere un ajutor familiei îndoliate.

Cutie specială pentru Ajutor Financiar la înmormântări

Preotul George Piț a propus realizarea unei cutii speciale pe care să fie scris textul Ajutor pentru Familie și care să rămână lângă sicriul răposatului în zilele de priveghere creștinească, până la înmormântare.
Acolo cei care vor să ajute familia pot să lase un bănuț, pe care în alte condiții l-ar fi cheltuit pe coroanele funerare. Preotul a subliniat că este de înțeles că vor exista totuși câteva coroane din partea celor mai apropiați, însă ideea este ca obiceiul în sine să fie înlocuit cu oferirea unei sume de bani.” - a declarat părintele conform parohia.eu .

Foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe