11 August 20

Declarația părintelui Calistrat de la Mânăstirea Vlădiceni cu privire la presupusul „focar” de Covid de la Mânăstire

Site-ul dezvaluirea.ro titrează „Focar de Covid la Manastirea Vladiceni. Starețul a fost internat in spital”

ȘTIREA ALARMISTĂ !

- Am primit o sumedenie de mesaje de panică de la credincioși, stați liniștiți, mănăstirea Vlădiceni este bine, momentan nimeni nu este pozitiv din cei 7 viețuitori.

- Nu putem încă vorbi de nici un focar, întrucât absolut nici un credincios nu a contactat virusul sau personalul monahal.

- Părintele stareț Arhimandritul Arsenie, a fost plecat o săptămână cu treburi personale și administrative.

- În clipa plecării părintele stareț mi-a dat responsabilitatea de a avea grijă de slujbele de Sfântul Maslu miecuri și vineri, apoi de ziua Duminicii, în care a lipsit și inclusiv de ziua de hramul Sfântului Ilie Tezviteanul, când dânsul nefiind în mănăstire, nici nu a fost prezent la slujire sau cuvânt.

- M-a rugat, să nu plece credincioșii fără predică după Sfânta Liturghie, dar și nici fară o mică atenție de la agapa Parastasului și a Slujbei de mulțumire, de la sfârșitul Sfintei Liturghii.

- Deci până în clipa internării la spital, părintele stareț Arsenie, nu a luat contact cu obștea și cu credincioși, deci nu avem cum să fim catalogați, ca și focar de Covid.

- Într-adevăr parintele stareț urmează tratament, este spre bine, răspunde medicamentelor, deci nu vă panicați și nu vă îngrijorați.

- Noi, avem grija igienei mâinilor, distanțarea persoanelor, masca pe căile respiratorii, stăm afară în parc la slujbe, deci nu este nimic catastrofal, așa cum ați înțeles mulți din articolul redat în media.

- Eu personal m-am testat în Atena în aeroportul Elefterios, în data de 7 Iulie, cu rezultat negativ.

- Dacă este nevoie, voi face test pentru reconfirmare, chiar și ceilalți viețuitori, totul este în litera și cerința medicală, pentru siguranța noastră și a credincioșilor noștri, care vin la mănăstirea Vlădiceni.
Părintele Calistrat.21.07.2020.
Iași-Vlădiceni.
 
- conform paginii Parintele Calistrat, Facebook
foto credit: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe