22 Octombrie 20

Decizie istorică - o posibilitate în toată BOR: slujba Învierii săvârșită în noaptea de 26 spre 27 mai spre bucuria creștinilor ortodocși

   Așa cum în alte Biserici Ortodoxe autocefale, cum ar fi a Greciei, s-a luat în cinsiderare ca pe 26 spre 27 mai să fie săvârșită slujba de noapte a Învierii Domnului la orere 24, unde se va dărui și Sfânta Lumină, sărbătorind astfel sfârșitul Învierii (Odovania praznicului Învierii Domnului) și praznicul Învierii Domnului unde credincioșii nu au putut participa. Au apărut voci oficiale și-n Biserica Ortodoxă Română care vorbesc despre această posibilitate, ori dacă această bucurie se declară că se va întâmpla într-o anumită eprahie, este foarte posibil că vom avea cu toții parte de slujba Învierii în toată Biserica Ortodoxă Română.

   „Preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat la Digi24 că eparhia a decis să ofere credincioşilor bucuria de a participa la o slujbă de Înviere aşa cum nu au avut ocazia să o facă în acest an. Ziua aleasă va fi 26/27 mai, marţi spre miercuri, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Odovania, sfârşitul Învierii după cele 40 zile, în ajun de Înălţare.

   „Aşa am hotărât noi, la Constanţa, să facem în Arhiepiscopia Tomisului, după modelul Bisericii greceşti“, a precizat Tănăsescu.

   Slujba de Înviere începe oricum în aer liber, aşa cum prevăd acum regulile din starea de alertă, care impun şi o distanţă socială de 1,5 - 2 metri.” - informează adevărul.ro
 
Foto Credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe