27 Iunie 22

De vină pentru criză rămâne războiul și criza energetică, desigur! Niciodată statul cel lacom și ticălos.

În litrul de carburant avem cam așa:
1. 1,9 lei / litru acciza
2. 1,7 lei / litru TVA (care se aplică inclusiv la acciză)
3. Profitul mediu al benzinarilor 10 bani / litru (Sursa: Digi FM), impozitat și el, desigur.
Adică, statul încasează un profit de circa 3,6 lei / litru fără să miște un deget și benzinarul ia 10 bani / litru făcând el toată treaba. Desigur, la aceste taxe se adaugă și altele pe care le plătește benzinarul dar nici nu mai merită menționate.
Cu alte cuvinte, statul îndeasă în buzunarele sale pline de găuri un profit de 36 de ori mai mare decât benzinarul, la fiecare litru de carburant pe care benzinarul în produce și ni-l vinde. Statul e de 36 de ori mai lacom și mai obsedat de profit decât benzinarul. Minim! Las deoparte faptul că statul cel lacom și ticălos nu ne oferă mare lucru de acest profit de 36 de ori mai mare, spre deosebire de benzinarul care trage el tot greul din afacerea asta.
Evident, pentru mulți români certați cu logica economică , benzinarii rămân în continuare cei mai ticăloși și lacomi în vremurile astea. Ahtiați după profit. Câini hămesiți care nu pleacă niciodată de la măcelărie. Și care trebuie loviți în moalele capului cu altă taxă pe cifra de afaceri cât mai repede. Eventual, și o plafonare de preț! Ticăloșii naibii!
Și de vină pentru criză rămâne războiul și criza energetică, desigur! Niciodată statul cel lacom și ticălos.
Hai liberare!

Autor: Cristian Paun, site social. / Sursă foto: protv.md
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe