09 Decembrie 22

De ce spun acești activiști că instituirea căsătoriei homosexuale nu le este de ajuns?

De ce spun acesti activisti ca instituirea casatoriei homosexuale nu le este de ajuns?


    Discutiile despre vastele implicatii ale deciziei Curtii Supreme din SUA de a legaliza casatoriile homosexuale continua. Asa cum au avertizat unii conservatori americani, pentru tabara pro-LGBT, decizia Curtii Supreme este abia inceputul. Dupa batalia legislativa, urmeaza castigarea de privilegii sociale si ocuparea culturala a familiilor, scolilor si comunitatilor conservatoare.

    Intr-un articol de pe The Daily Beast, intitulat LGBT Leaders: Gay Marriage Is Not Enough/ Liderii LGBT: Casatoria homosexuala nu este de ajuns, mai multi lideri ai organizatiilor homosexualiste si-au exprimat pozitia fata de decizia recenta a Curtii Supreme.

De ce spun acesti activisti ca instituirea casatoriei homosexuale nu le este de ajuns?

    Unii arata ca trebuie facute progrese in privinta “drepturilor reproductive”, adica in facilitarea accesului la avort si contraceptive.

    Altii spera ca rolul “comunitatilor bisexuale” in bataliile recente castigate sa fie recunoscut, precum si cel al “transexualilor”, a caror recunoastere sociala ar trebui sa constituie o prioritate, in special in cazul femeilor transexuale de culoare, care ar fi expuse violentei si suicidului intr-un grad semnificativ mai ridicat decat celelalte categorii. Desigur, nimeni nu isi pune intrebarea daca nu cumva aceste probleme sociale deriva chiar din statutul de transexual si din problemele de identitate inerente, ci vina este plasata asupra inegalitatilor structurale din societate.

    Prin accentul pus pe repararea greutatilor sociale intampinate de homosexuali, lesbiene, bisexuali si transexuali, gruparile de activisti urmaresc, de fapt, transformarea acestor categorii sociale in privilegiate si castigatoare ale mecanismelor de redistributie socio-economica din SUA. Accesul la beneficii sociale si la resurse este un obiectiv pe care ONG-urile homosexuale il vor “securizat”. Dupa cum o spune un activist LGBT: “miscarea noastra este chemata, de-acum, sa isi mute focusul de la legi la resurse. Cererea de locuinte pentru sutele de mii de adolescenti LGBT care sufera pentru ca nu au casa ar fi un inceput excelent”. Ceilalti homlesi pot sa putrezeasca in continuare pe strazi, daca se incapataneaza sa fie normali sexual. 

    Astfel ca noua politica nu va insemna o rezolvare sociala a diferitelor greutati cu care se confrunta diferitele grupuri sociale din America. Departe de acest lucru, ghinionistii care vor face parte din grupurile sociale care nu se afla in enumerarea L-G-B-T pur si simplu vor fi lasati in marginea societatii. Saracia si precaritatea unui negru catolic nu va fi echivalenta, in ochii statului, cu saracia unei negrese transexuale, iar un imigrant homosexual va avea parte de un tratament mult mai bun decat un imigrant care va fi prea “straight” si crestin. 

    Mai mult decat atat, activistii LGBT se vor concentra pe“accelerarea acceptarii sociale a comunitatilor homosexuale”, caci exista inca un grad ridicat de respingere a persoanelor homosexuale. 

    In schimb, activistii LGBT “crestini” vor milita pentru acceptarea homosexualitatii in randul bisericilor din SUA, in special a celor crestine. “Este timpul ca bisericile nu doar sa accepte, ci sa afirme persoanele LGBTQ asa cum sunt ele”.

    Pe langa schimbarea religioasa, schimbarea culturii launtrice a familiilor si scolilor este vitala pentru organizatiile homosexualiste, conform Daily Beast. “Educatia este glue-ul care tine societatea intreaga si transmite atat oportunitati cat si valori impartasite de la o generatie la alta”.

    Prin urmare, scopul strategic urmator al activistilor va fi instapanirea asupra acestui proces de transmitere a valorilor, pentru a “securiza” mediile familiale, precum si cele care sunt, de regula, cunoscute sub sintagma de America profunda: oraselele rurale, localitatile conservatoare etc. 

Asadar, revolutia homosexuala abia a inceput
 
Mai multe informatii pe: cuvantul-ortodox.ro / Foto: Doxologia.ro

    
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe