30 Noiembrie 21

De ce reporterii au voie în spitale ca să filmeze, în timp ce rudele celor internați stau pe la porțile spitalelor?

Am mai vorbit despre acest subiect dar dacă este nevoie, mai repet aceeași întrebare: de ce reporterii au voie în spitale ca să filmeze, în timp ce rudele celor internați stau pe la porțile spitalelor?

Este foarte interesant reportajul acesta de la Recorder. După ce îl vizionezi îți pui niște întrebări:

- Cât timp au avut la dispoziție astfel încât operatorul să filmeze detaliile (aparatul, perfuzia, ecusonul medicilor, holurile spitalului etc)?
- Când vreo rudă vrea să vorbească cu un medic despre starea unui pacient, de multe ori se răspunde "nu am timp". Cât timp au avut acești medici și asistente, astfel încât să numere pacienții împreună cu reporterul, să dea informații despre ceea ce fac ei acolo, unde se duc, unde trebuie să meargă și așa mai departe? Vă spun și sunt sigur că și voi treceți prin asta, când sunt foarte ocupat la locul de muncă, nu am timp nici de mers la toaletă dar să mai stau să îi zic reporterului "Acum mă duc în cutare loc, să fac cutare lucru. " - și încep să povestesc cu lux de amănunte
- Dacă vreau și eu să filmez prin spitale, obțin aprobare? Cel mai probabil că nu. De ce? Aș putea pune câteva întrebări incomode. Prima ar fi "Câți imunizați avem aici?"
- De ce reporterii au voie în spitale ca să filmeze, în timp ce rudele celor internați stau pe la porțile spitalelor? Am avut tatăl internat în spital și în perioada dinaintea pandemiei dar și în timpul pandemiei. În anul 2020, stăteam pe la porțile spitalului ca să dau pachet cu cele necesare, inclusiv medicamente, de parcă eu trebuia să îi asigur anumite medicamente, nu spitalul. Deci știu ce înseamnă să stau la poarta spitalului și nu am intrat în spital sub pretextul "fac un interviu". Am amânat două interviuri până acum pentru că medicii m-au invitat la ei în cabinet. Am refuzat din simplul respect față de cei care stau pe la porțile spitalelor. A rămas să reprogramăm interviurile și să filmăm în altă locație, nu la cabinet.
- Când anumite fețe bisericești au vizitat bolnavi prin spitale, am văzut comentarii " A mers episcopul la patul bolnavului ca să își facă imagine. Lăsați bolnavii să își vadă de boală". Acum întreb și eu: dacă pacienții din spitale abia respiră, tu te duci la el să îl întrebi "de ce nu v-ați imunizat" sau "Cum vă simțiți?" . Fețele bisericești măcar merg la capul bolnavilor să se roage pentru ei. Voi ce faceți util pentru pacienți?
Voi mai repeta aceste întrebări ori de câte ori va fi nevoie. / text: Jurnalistul Cornelius Florin. / foto: Captură Youtube.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe