02 Decembrie 20

De ce oare au început aşa des să se îmbolnăvească și să moară preoții noștri?

   Poate din cauză că nu mai sunt ascultați, că nu mai sunt iubiți și că nu mai sunt respectați, Dumnezeu i-a luat alături de El, pe slujitorii Săi. 
   Într-o societate în care preoții au devenit cei mai înjosiți, cei mai blamați și cei mai înjurați, oare poate fi de mirare faptul că Dumnezeu le-a curmat această durere și suferință? Nu știm! Numai Dumnezeu știe taina morții fiecăruia.
   Însă atunci când vorbele pline de duh ale preoților cad pe inimile noastre împietrite și nu rodesc, când  învățătura lui Hristos este atât de neglijată în acest veac secularizat și când epidemia de păcat este covârșitor mai mare și mai gravă decât cea de covid, când oamenii ascultă mai mult de vrăjitoare și de prezicători, decât de slujitorii Adevărului, ne mai mirăm că Dumnezeu îi ia alături de El pe aleșii Săi? Nu știm! Dar Dumnezeu știe!
   De multe ori nu știm să prețuim ceea ce avem și ajungem să prețuim, prea târziu, după ce am pierdut.
   "Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.
   Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.
   Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis." Ioan 15,19-21.
   Veşnică pomenire vrednicilor de fericire, părinților și frațior noștri!!!
 
Ieromonahul Hristofor, preot slujitor și duhovnic la Catedrala Episcopală din Huși
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe