09 Decembrie 22

De ce e bine să bem apă caldă?

De ce e bine să bem apă caldă ?

    Cand vrem sa bem apa, ne place sa fie rece, chiar si iarna, cand preferam sa ne incalzim cu ceai cald sau cafea. Putini dintre noi ar accepta sa bea apa calda, desi beneficiile pentru sanatate sunt importante.

    Stella Metsovas, nutritionist, spune ca multi medici recomanda pacientilor sa bea un pahar de apa calda pe stomacul gol, eventual cu o feliuta de lamaie in apa, pentru a da un gust mai bun.

Acest obicei are multe avantaje. Iata 6 dintre ele:

1. Ajuta la digestie. Apa calda pe stomacul gol va stimula digestia si astfel va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism. In schimb, apa rece sau cu gheata va duce la acumularea de grasime in intestine si va elimina mineralele benefice din apa, mai ales daca este bauta imediat inainte sau dupa masa.

2. Combate constipatia. Aceasta tulburare digestiva apare de obicei din cauza lipsei de apa din organism. Daca vom bea apa calda dimineata vom stimula miscarile intestinale, ajutand astfel la eliminarea normala si usoara a resturilor alimentare.

3. Amelioreaza durerile. Apa calda este unul din cele mai bune remedii naturale pentru durere. Ajuta la combaterea durerilor de stomac, de cap si menstruale, dar si in cazul altor crampe, stimuland fluxul sanguin.

4. Ajuta la slabit. Apa calda stimuleaza metabolismul, care va arde mai multe calorii si astfel vom putea slabi mai usor. De asemena, consumul de apa calda ajuta functia renala si tractul gastro-intestinal. In acest caz, pentru completarea dietei, este ideala asocierea apei calde cu o lamaie stoarsa in pahar. Pe langa dizolvarea tesutului adipos, fibrele din lamaie vor controla si senzatia de foame.

5. Imbunatateste circulatia. Eliminarea toxinelor si relaxarea muschilor ajuta la cresterea fluxului sanguin.

6. Combate imbatranirea prematura. Toxinele din corp sunt responsabile cu imbatranirea prematura, dar apa calda ajuta la eliminarea lor si reda astfel elasticitatea pielii.

Sursa: Medical Daily ; Foto: activenews.ro 
 
 
Taguri: De, bem, apă, bine, , CE, caldă

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe